Türk Deri Ihracatçilari Italya Yolcusu

Dijitallesmede öncü Türk deri ihracatçilari ayakkabida yüzde 71 artis, saraciyede yüzde 42 artis sagladigi ana pazari Italya’da artirilmis gerçeklik teknolojisiyle Metaverse altyapisinda ürünlerini sergileyecek.

Türk Deri Ihracatçilari Italya Yolcusu
Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi, 17-20 Haziran tarihleri arasinda bu sene ikinci kez Avrupa ve dünyanin en önemli ayakkabi ve saraciye fuarlarindan Italya Expo Riva Schuh & Garda Bags Fuari’na milli katilim organizasyonu düzenliyor.

“Deri ve deri mamulleri ihracati 865 milyon dolara ulasti”

Ege Deri ve Deri Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Erkan Zandar, “2022 yilinda 1,5 milyar dolarlik ihracata imza attik. Cumhuriyetin 100’üncü yilinda 2 milyar dolar ihracat hedefimize ulasmak için Italya’yi en önemli hedef pazarlardan biri olarak görüyoruz. Italya dünyanin en büyük deri ürün ithalatçilarindan biri, yillik 10 milyar dolarin üzerinde ayakkabi ürünleri ithalati var. Ocak-Mayis döneminde deri ve deri mamulleri ihracatimiz yüzde 7 artisla 865 milyon dolara ulasti.” dedi.



Rekor katilim

Baskan Zandar, Italya’ya 2023’ün ilk 5 ayinda 60 milyon dolarlik ihracat yaptiklarini açiklayarak, saraciye ihracatinda yüzde 45, ayakkabida yüzde 3,6 artis yasandigina dikkat çekti. Zandar, “Expo Riva Schuh Fuari’na 2023 yili Ocak ayinda 41 firma ile Türkiye Milli Katilim Organizasyonu yaptik. Bu sefer 47 firma ile gidecegiz ve bin 300 metrekarelik stant alaninda ithalatçilari agirlayacagiz. 47 firmanin katilimiyla gerçeklesecek etkinlik su an dek Birligimizin ulastigi en fazla milli katilimcisi sayisina sahip. Türkiye’den fuara katilim pandemi öncesine göre iki kattan fazla artti. Son fuarda 111 Türk katilimci ile ülkemiz ev sahibi Italya’dan sonra en yüksek katilima sahip ülke konumundaydi. Katilimci firmalarimiz ziyaretçilerden yüksek oranda siparis aliyor, özellikle koleksiyon hazirlayan firmalarimiz için fuarin önemi gittikçe artiyor” ifadelerini kullandi.

Dünyada ilk kez Türk deri ihracatçilari Metaverse’de ürünlerini sergiliyor

Zandar, pandemi döneminde dünyanin ilk dijital fuarina imza attiklarini hatirlatarak, “Expo Riva Schuh Fuari’nin birinci edisyonunda bir ilke daha imza atarak firmalarimizin ayakkabi ürünlerini Metaverse ortaminda artirilmis gerçeklik teknolojisiyle EIB trend alaninda fuar ziyaretçilerine göstermistik. Bu sefer de firmalarimiza ait toplam 65 ürünü artirilmis gerçeklik teknolojisiyle EIB metaverse altyapisinda sergilenecek. EIB Metaverse trend alaninda ziyaretçiler ürünlerimizi üç boyutlu 360 derece inceleme sansini yakalayacak. Fuar çerçevesinde Türkiye milli katilimi disinda bu tarz yeni bir projeyle katilimci firmalarin ve ürünlerinin tanitimini yapan baska bir ülke daha yok. Ülkemizin dijitallesme yolunda önemli bir mesafe kat etmesini saglayacak bu atilimimizdan gurur duyuyoruz.” diye konustu.



Italya’ya ihracatta ayakkabi ve saraciye yükseliste

Italya, 2022 yilinda yüzde 48 ivmeyle 145 milyon dolar ihracat seviyesiyle en fazla deri ve deri mamulleri ihracati yaptigimiz 3’üncü ülke konumunda. 2022’de Italya’ya yüzde 47 artisla 53 milyon dolarla mamul deri ve kürkler, yüzde 71 artisla 48 milyon dolarlik tutarla ayakkabi, yüzde 42 artisla 31 milyon dolarla saraciye, 11 milyon dolarlik deri kürk ve konfeksiyon ihracati gerçeklestirildi.

Kaynak: İHA