Istanbul'a Kurbanlik Hayvan Girisleri Basladi

Yaklasan Kurban Bayram’i öncesi ilçe tarim müdürlügü ve jandarma ekipleri bayram süresince olusabilecek sorunlarin önceden tespit edilerek gerekli tedbirlerin alinmasi amaciyla denetim gerçeklestirdi.

Istanbul'a Kurbanlik Hayvan Girisleri Basladi
Istanbul genelinde Kurban Bayrami boyunca il ve 39 Ilçe Tarim ve Orman Müdürlüklerinde görevli Veteriner Hekimleri ile Acil Müdahale Ekipleri olusturulmus paydas görev yapan Jandarma, Emniyet ve Belediye Zabita ekipleri ile koordineli olarak çalismalar yogunlastirildi. Riva (YSS Köprüsü) ve Çamlica Canli Hayvan Sevk Kontrol Noktasi (FSM Köprüsü) ile Kurtköy Mehmetçik Vakfi Dinlenme Tesislerinde, KMO Kurnaköy ve Mecidiye Giseleri, Ahmediye Giseleri Yol Kenari Denetim Istasyonu ve Selimiye Tem Giseleri Yol Kenari Denetim istasyonlarinda 7 gün 24 saat esasina göre denetim yapan ekipler, Istanbul’a giris yapan hayvan yüklü araçlardaki küçükbas ve büyükbas hayvanlarin hastalik ve belge kontrolleri yapilarak, uygunsuz hayvanlarin girisine izin verilmeyecek. Ayrica kara ve deniz yoluyla hayvan giris çikislarini kontrol altina alan Istanbul Il Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri, kurban satis ve kesim yerleri ile ilgili çalismalarini da sürdürmekte.

Il Tarim Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, “Bu sene kurban hizmetleri tebliginin yayinlanmasiyla beraber 13 Haziran itibariyle Istanbul’a girislere izin verilecegi belirtildi orada. Biz de günler öncesinden valiligimiz baskanliginda yapilan kurban hizmetleri komisyon toplantisiyla kararlarimizi aldik. Alinacak tedbirlere Hayvan Sagligi Zabitasi Komisyon kararlarimizi aldik. Hazirliklarimizi yaptik. Yaptigimiz hazirliklar neticesinde Kurban Bayrami döneminde özellikle hayvan hareketleri çogaldigi için daha da hizlandigindan dolayi kontrol noktalarinda denetimlerimizi hizlandirdik. Içinde bulundugumuz Riva Hayvan Sevk Kontrol Noktasi’nda, Çamlica’da, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde, Mehmetçik tesislerinden giris giselerinde birçok noktada kontrol noktalarimiz var. Istanbul’a giren hayvanlar Istanbul’un Trakya bölgesinin, Avrupa yakamizin da Trakya bölgesine dahil olup 2010 yilindan itibaren sap hastaligina nari bölge olmasindan dolayi Avrupa yakasina geçislerde mutlaka kan analizlerinin olmasini ve Trakya’ya geçis saglik sertifikasinin olmasini ariyoruz. Bu denetimleri de burada esas denetim geldigi noktada basliyor. Orada hayvanlar geliyor Il, Ilçe Tarim Müdürlüklerine burada gerekli saglik kontrolleri asilamalarinin tamami kontrol edildikten sonra veteriner saglik raporu düzenleniyor. Kan analizleri varsa Trakya’ya geçecekse onlarin da Trakya’ya geçis sertifikasi hazirlandiktan sonra yola çikiyorlar. Biz de bu noktada hayvanlarin sagliklarini tekrar bir daha bakiyoruz her ihtimale karsi. belgeleri tamam mi, asilari tamam mi, Bütün bunlarin kontrollerini yaptiktan sonra hayvan pazarlarina gönderiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA