TDV, Kurban Ibadetini Gençlere Asiliyor

Türkiye Diyanet Vakfi (TDV) yardimlasma ve dayanisma bilincinin gelismesine katki saglayan kurban ibadetini gençlere asilamak amaciyla “Ilk Kurbanim Ilk Iyiligim” sloganiyla yürüttügü kampanyayi bu yil da sürdürüyor.

TDV, Kurban Ibadetini Gençlere Asiliyor
Diyanet Isleri Baskanligi ile is birligi içerisinde “Kurbanini Paylas, Kardesinle Yakinlas” temasiyla gerçeklestirilen vekaletle kurban kesim programi kapsaminda gençlerin ilk kurban vekaletlerini almaya baslayan Türkiye Diyanet Vakfi, Kurban Bayrami’nda ihtiyaç sahiplerine görevli ve gönüllüler nezaretinde emanetleri ulastiracak.

Konuyla ilgili degerlendirmelerde bulunan TDV Genel Müdürü Izani Turan, kurban ibadetinin, kardeslik suurunun pekismesini, insanlar arasinda paylasma, yardimlasma ve dayanisma bilincinin gelismesini saglayan önemli bir yönü oldugunu vurguladi.

Bir milletin gelecegi olan gençlere kurban bilincini asilamak için “Ilk Kurbanim Ilk Iyiligim” sloganiyla yürütülen kampanyaya iliskin bilgi veren Turan, “Kurban paylasarak birbirimize yakinlasmayi saglayan bir ibadettir. Genç kardeslerimizi kurban ibadetine tesvik etmek için yürüttügümüz ‘Ilk Kurbanim Ilk Iyiligim’ kampanyamizi bu yil da sürdürüyoruz. Gençlerimiz geçtigimiz yillarda oldugu gibi bu yil da kampanyamiza destek vererek yardimlasma, toplumun farkli kesimleri arasinda sevgi ve saygi duygularinin güçlendirilmesine, iyiligin yayilmasina vesile oluyor” dedi.

Gençlerin milli ve manevi degerlerine sahip çikmasindan bir hayli memnun olduklarini kaydeden Turan, “Vakfimizin tüm organizasyonlarinda en ön safta gelecegimizin teminati gençlerimiz yer aliyor. Deprem bölgesinde yaralarin sarilmasi konusunda da genç görevli ve gönüllümüz ile bagisçilarimiz bizim en büyük destekçimiz oldu. Vekaletle kurban kesim organizasyonumuzda da gençlerimiz bizim en büyük destekçimiz oluyor. Gençlerimizle gurur duyuyoruz. Bu vesileyle ilk kurbanini kesmeye hazirlanan her gencimizi ihtiyaç sahibi kardeslerimizin bayram sevincine ortak olmaya davet ediyoruz. Gençlerimizin emanet edecegi ilk kurbanlar deprem bölgesindeki kardeslerimizin yaralarini saracak” diye konustu.

Turan, kurban kesebilir durumda olan tüm vatandaslarin bu müstesna ibadeti en dogru usulle ve en güvenli sekilde yerine getirebilmeleri için tüm imkanlariyla çalistiklarini kaydederek söyle devam etti:

“Bagislarin teslim alinmasindan kurbanlarin kesimine ve dagitimina kadar organizasyonun her asamasini titizlikle takip etmektedir. Kurban kesimleri, vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet Isleri Baskanligimizda görev yapan hocalarimiz ve Vakfimizin gönüllüleri nezaretinde yapilmaktadir.”

Bu yil vekaletle kurban kesim hisse bedelinin yurt içi 5 bin 950 lira, yurt disi 2 bin 750 lira olarak belirlendigini hatirlatan Turan, bagis kanallariyla ilgili su bilgileri verdi:

“Hayirseverlerimiz, ‘tdv.org’ ve ‘bagis.tdv.org’ adreslerinden online bagis ve TDV mobil bagis uygulamamizdan kurban bagisinda bulunabilecekleri gibi il ve ilçe müftülükleri, TDV subeleri, din görevlileri, tüm PTT subeleri ve bankalar araciligiyla da bagista bulunabilirler. Yurt disinda yasayan vatandaslarimiz da Din Hizmetleri Müsavirlikleri, Ataselikleri, Koordinatörlükler ve bu ülkelerdeki cami dernekleri ile din görevlileri vasitasiyla kurban vekaletlerini güvenle emanet edebilirler.”
Kaynak: İHA