Keçiören'de Abdullah Uzun Parki Hizmete Açildi

Keçiören Belediyesi tarafindan ilçede, Kibris Gazisi Abdullah Uzun’un adina yapilan park hizmete açildi.

Keçiören'de Abdullah Uzun Parki Hizmete Açildi
Keçiören Belediyesi tarafindan, Sehit Kubilay Mahallesi’ne insa edilen Abdullah Uzun Parki Keçiören Belediye Baskani Turgut Altinok, Kibris Gazisi Abdullah Uzun’un esi ve yakinlarinin katilimiyla hizmete sunuldu. Açilista, parka ismi verilen Kibris Gazisi Abdullah Uzun hakkinda konusan Baskan Turgut Altinok, “Abdullah abiyi ben 30 yildir tanirim. Kibris gazimizdir. Güzel bir dosttur, vefali bir dosttur. Her sey gelir gider, makamlar gelir gider, para gelir gider ama gök kubbede kalacak olan hos seda ve adamliktir. Egilmez bükülmezdi. Bizlere bu topraklari vatan yapan bütün kahramanlarimizi, sehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyoruz” dedi.

Ilk belediye baskanligi görevine basladigi 1994 yilindan bugüne Keçiören’de önemli ilkleri ve hizmetleri hayata geçirdiklerini de dile getiren Altinok, konusmasini söyle sürdürdü:

“Eseri olmayanin yerinde yeller eser. Biz eser, hizmet ve gönüller yapiyoruz. Turgut Altinok’un tarifi bu. Insanca yasam insanca hayat diyoruz. Kisin donuyordu yazin yaniyordu insanlar. Park, asfalt falan yoktu. Insanimiz buna layik degil dedim. Insallah bu sehri dönüstürecegiz, güzel güzel binalarda oturacaksiniz dedim. Tabii bu hizmetlerimiz Türkiye’de örnek alindi, dalga dalga yayildi. Kentsel dönüsümü Türkiye’de ilk çözen belediye Keçiören Belediyesi ve Turgut Altinok’tur. Ilçemize TOKI de girmemistir. Keçiören’in 6’da 5’i gecekonduydu. Simdi modern bir sehirde yasiyoruz.”
Kaynak: İHA