Eskisehir Türk Ocagi X. Gençlik Kurultayi Basladi

Eskisehir Türk Ocagi Milli Mefkûre Mektebi (Türk Ocaklari Akademisi) 2023 mezuniyetini de içeren X. Gençlik Kurultayi ’Yeni medeniyetin insasinda Türk Gençligi ve Türk Düsüncesi’ temasiyla basladi.

Eskisehir Türk Ocagi X. Gençlik Kurultayi Basladi
Eskisehir Türk Ocagi Milli Mefkûre Mektebi (Türk Ocaklari Akademisi) 2023 mezuniyetini de içeren X. Gençlik Kurultayi ’Yeni medeniyetin insasinda Türk Gençligi ve Türk Düsüncesi’ temasi çerçevesinde Eskisehir Türk Ocagi Gençlik Kollari Baskani Mehmet Furkan Özyön’ün açilis konusmasiyla basladi.

Özyön, yil boyunca yapilan gençlik faaliyetleriyle ilgili bilgi verdi.

Türk Ocaklari Eskisehir Subesi Baskani Prof. Dr. Nedim Ünal yaptigi konusmada, gençlerin çiktiklari kutlu yolculugun ehemmiyetinden ve Allah’in insana bahsettigi en kiymetli degerin ‘ömür’ yani ‘zaman’ oldugundan bahsederek, "Bu kutlu yolculuk insanlasma yolculugudur” dedi.

Ünal, Millî Mefkûre Mektebine akademik katki saglayan hocalara emeklerinden dolayi sükranlarini sunarak konusmalarini neticelendirdi.

Hacettepe Üniversitesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Gündüz ise, ‘Kizilelma Neresidir?’ konulu konferansta katilimcilari tarih yolculuguna çikardi. Konferans sonrasi Milli Mefkûre Mektebi mezunlarinin tebliglerini sunumlarina geçildi. Kurultay üç oturum ve yapilacak degerlendirme ile sona erecek. Ertugrul Dursun Önkuzu oturumunda bes bildiri, Hilmi Ziya Ülken ve Ayvaz Gökdemir’in oturumlarinda ise dörder bildiri sunulacak.
Kaynak: İHA