Edirneli Sehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy Unutulmadi

Mardin’in Midyat ilçesinde 2016 yilinda terör örgütü PKK tarafindan Emniyet Müdürlügüne yapilan hain saldiri sonucu sehit olan polis memuru Nefize Çetin Özsoy için Edirne’deki kabri basinda anma töreni düzenlendi.

Edirneli Sehit Polis Memuru Nefize Çetin Özsoy Unutulmadi


Sehit polis memuru Nefize Çetin Özsoy’un anisina Yenisehir Mezarligi’nda düzenlenen program Kur’an-i Kerim okunmasiyla basladi.

Ardindan tüm sehit ve gaziler için dua edildi. Sehit polis memuru Özsoy’un babasi Süleyman Çetin ve annesi Hafize Çetin gözyaslarina hakim olamadi. Vatan ugruna hayatini kaybeden tüm sehitleri saygi ve rahmetle andiklarini söyleyen Edirne Valisi H. Kürsat Kirbiyik, sehit polis memuru Nefize Çetin Özsoy’un babasi ve annesini bir an olsun yalniz birakmadi.

"Allah hepsinden razi olsun"

Terörle mücadele, sinirlarin korunmasi ve yurt içindeki emniyetin saglanmasi için güvenlik güçlerinin fedakarca mücadele verdigini ifade eden Vali Kirbiyik, "Bu ülke için binlerce kahramanimiz 7 gün 24 saat esasina göre görevlerine devam ediyor. Edirne’de hudut hatlarinin korunmasi, ülkemizin çikarlari ve menfaatlerinin korunmasi için gece gündüz demeden emek sarf eden Mehmetçiklerimiz var. Yine sehrin asayisini saglamak için gece gündüz kosturan polis ve jandarmamiz var. Allah hepsinden razi olsun" dedi.

Sehitlerin aziz hatiralarinin önünde saygiyla egildiklerini ve aileleriyle her zaman dayanisma içinde olduklarini söyleyen Vali Kirbiyik, sehidin ailesine sabirlar diledi.

Sehit Özsoy’un babasi Süleyman Çetin törene katilip kendilerini yalniz birakmayan herkese tesekkürlerini sundu.

Törenin ardindan Vali Kirbiyik ve beraberindekiler mezarliktaki diger sehit polis memuru Serhan Aliskan’in kabri basinda da dua etti.

Programa, Garnizon Komutani Tuggeneral Mehmet Cihanoglu, Il Emniyet Müdürü Mustafa Alçalar, Il Jandarma Komutani Albay Suat Dönmez, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kurulusu temsilcileriyle sehidin yakinlari katildi.

Kaynak: İHA