ASEV THM Korosu'ndan Türkü Söleni

Izmir Aliaga Belediyesi Sanatevi (ASEV), yil sonu etkinliklerinin 3. gününde Ulas Bayam Açikhava Tiyatrosu’nda sahne alan Türk Halk Müzigi Korosu (THM), ‘yaza merhaba’ konseriyle dinleyenlere türkü ziyafeti yasatti.

ASEV THM Korosu'ndan Türkü Söleni
Sanat yönetmenligini Ali Hikmet Gökçen’in, sunuculugunu ise Ahmet Simsek’in yaptigi 70 kisilik koroyu dinlemek için açik hava tiyatrosuna akin eden türküseverler, koronun söyledigi tüm sarkilara hep birlikte eslik etti. Alkislar esliginde sahneye çikan dev koro, konserine Kirsehir yöresinden usta sanatçi Neset Ertas’a ait ‘Beni Eller Gibi Görme’ türküsüyle basladi.

Anadolu’nun farkli yörelerinden derlenen türkülerin seslendirildigi konserde, koristlerin solo performanslari da begeni toplarken koronun en küçük üyeleri Sare Aykin ile Eylül Ada Seven’in birlikte seslendirdikleri ‘Sabahtan Kalktim Ki Ezan Sesi Var’ isimli parça büyük alkis aldi.

Ayakta alkislandilar

Yaklasik 2 saat süren ve 20 eserin icra edildigi konser, Adiyaman yöresinden ‘Göl Basina Vardim Gülleri Çoktur’ ve Kahramanmaras yöresine ait ‘Maras’tan Bir Haber Geldi’ adli parçanin koro halinde seslendirilmesiyle son buldu. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, tüm eserlere türküseverler ile birlikte eslik ederken, koristler profesyonelleri aratmayan performanslariyla konser sonunda ayakta alkislandi.

Baskan Serkan Acar: “Bu Koro Hepimizin, Aliaga’mizin Korosudur”

Türk Halk Müzigi korosunu bir araya getiren en önemli unsurun sevgi oldugunu belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Konserin mimari, sanatina güvendigim Ali Hikmet hocamiza, saz üstatlarimiza, teknik ekibimize, her biriyle gurur duydugum koristlerimize çok tesekkür ediyorum. Bu koroyu bir araya getiren Türk Halk Müzigi sevgisi, insan sevgisi ve Aliaga sevgisidir. Bu koro hepimizin, Aliaga’mizin korosudur. Koromuzu dinlemeye gelen tüm türküseverlere de ayri ayri çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA