Vanli Aileler Açiklamasi '54 Çocugun Kanina Giren Selahattin Demirtas Siyasetçi Degildi'

Van’da terör örgütü PKK tarafindan evlatlari daga kaçirilan aileler, seçim basarisizliklarinin ardindan aktif siyaseti biraktigini açiklayan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’in daha önce de bir siyasetçi olmadigini söyledi.

Vanli Aileler Açiklamasi '54 Çocugun Kanina Giren Selahattin Demirtas Siyasetçi Degildi'
Van’da çocuklarinin terör örgütü PKK tarafindan daga kaçirilmasindan HDP’yi sorumlu tutan aileler, 58 haftalik süreçten bu yana partinin il baskanligi binasi önünde oturma eylemi yaparak seslerini duyurmaya çalisiyor. Evlatlari degisik tarihlerde PKK terör örgütü tarafindan daga kaçirilan ve sayilari 34’ü bulan aileler, ellerindeki dövizlerle il baskanligi binasi önünde oturarak HDP ve PKK aleyhine slogan atti. Vanli aileler, Millet Ittifaki’nin seçim vaatlerinden biri olan eski HDP Es Genel Baskani Selahattin Demirtas’in serbest birakilmasi açiklamalarina tepki gösterdi. Aileler, ayni zamanda siyaseti birakacagini açiklayan Demirtas’in bir siyasetçi olmadigini kaydetti.



“Demirtas cezaevine girdigi günden bu yana tek bir yavru daga gitmemistir”

Eyleme katilan anne Nazli Sancar, Cumhur Ittifaki ve Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in seçim zaferinden dolayi çok mutlu olduklarini belirtti.

Millet Ittifaki’nin seçim vaatlerinden biri olan Demirtas’in serbest birakilmasi görüsüne tepki gösteren anne Sancar, “Neden Demirtas’in serbest birakilmasini istiyorlardi? Selahattin Demirtas’in çagrisiyla bütün dagdakiler inebilir. Demirtas ilk önce bu annelerin hakkini versin. Bu bebeklerin katili de Demirtas’tir. Dün de siyasetten istifa etmis. Çünkü onlarda biliyor ki artik HDP bitti. Artik HDP’nin pilleri bitti ve halk uyandi. Selahattin Demirtas’in asla birakilmasini istemeyiz. O vatan hainidir; asker, polis ve bu çocuklarin katilidir. Demirtas cezaevine girdigi günden bu yana tek bir yavru daga gitmemistir. Küçük çocuklarin eline silah vererek, hayallerini elinden aliyordu. Demirtas bir siyasetçi degil, bir teröristtir. Siyasetçi olsaydi bu çocuklarin hakkini savunacakti” dedi.



“54 çocugun kanina giren Selahattin Demirtas siyasetçi degildi”

Yaklasik 4 yildir evlat nöbeti tuttugunu ifade eden Necmettin Biçer ise siyaseti biraktigini açiklayan Selahattin Demirtas’in önceden de bir siyasetçi olmadigini dile getirdi. Biçer, “Demirtas, Diyarbakir’da yaptigi çagriyla 54 gencin ölümüne sebep oldu. Çocuklari daga gönderen HDP’nin kendisidir. Bastan da belliydi Millet Ittifaki dagilacakti, zaten dagilmak üzereydiler. Millet de tercihini Cumhurbaskanimizdan yana kullandi. Demirtas bir siyasetçi degil, benim yanimda ha Demirtas ha bir PKK’li. O da PKK terör örgütünün bir siyasi koluydu. Su an hak ettigi yerde, adalet onun da cezasini verecek diye düsünüyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA