Uygulamadan Kaçarken Yakalanan Sürücü, 'Ehliyetim Yanimda Yoktu, Döndüm, Polis Abi Allah Razi Olsun Beni Yakaladi'

Küçükçekmece’de, okul çevrelerinde asayis ve güvenligin saglanmasi amaciyla genis çapli denetim gerçeklestirildi. Kurallara uymayan araç ve sürücülere toplamda 60 bin TL ceza kesilirken ehliyeti olmadigi için motosikletle uygulamadan kaçmaya çalisan sürücü ise "Ehliyetim yoktu döndüm, polis agabey Allah razi olsun yakaladi" dedi.

Uygulamadan Kaçarken Yakalanan Sürücü, 'Ehliyetim Yanimda Yoktu, Döndüm, Polis Abi Allah Razi Olsun Beni Yakaladi'


Istanbul Emniyet Müdürlügü Çocuk Sube Müdürlügü koordinesiyle Küçükçekmece Ilçe Emniyet Müdürlügüne bagli Mobil Okul Timi, Önleyici Hizmetler, Trafik, Asayis, Narkotik ve diger ilgili birimlerin katilimiyla okul önlerinde genis çapli bir denetim gerçeklestirdi. Egitim-ögretim dönemi boyunca okul çevrelerinde süpheli görülen araç ve sürücüler durduruldu. Araçlarin içi didik didik aranirken sürücü ve araçtaki sahislarin Genel Bilgi Taramasi (GBT) sorgusu yapildi. Ekipler sahsi motoru ticari olarak kullanan 2 sürücüye cezai islem uyguladi. Ayni sürücülerden birinin ehliyeti olmadigi ve motosikletinin sigortasi olmadigi için ayrica ceza kesilerek, her iki motosiklet de 15 gün süreyle trafikten men edildi. Polis, ayrica muayenesi olmayan ve ikinci kez denetime giren iki araca sigortasi olmadigi için 1 sürücüye de ehliyetsiz araç kullanmaktan toplamda 60 bin TL ceza kesildi. Uygulamanin gün boyu çesitli okulun önünde devam edecegi bildirildi.



“Motor ticari degil diye ceza yedim"

Sahsi motoru ticari olarak kullanan sürücü, “Motor ticari degil diye ceza yedim. Bir de ehliyetim yanimda yoktu, döndüm. Polis abi Allah razi olsun beni yakaladi. Motor 15 gün ceza yedi” dedi.

Kaynak: İHA