Sokak Orasinda Kiz Arkadasini Öldürmüstü Müebbet Hapsi Istendi

Esenler’de sokak ortasinda tartistigi Asiyenur Atalay’i kafasindan vurarak öldüren Ümit Karakoyun’un yargilanmasina devam edildi. Durusmada mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi Karakoyun’un müebbet hapisle cezalandirilmasini talep ederken, ona silah verdigi iddia edilen sanik Mesut Gezer’in ise 15 yila kadar hapsi istendi. Öte yandan sanik Karakoyun durusmada aglayarak “Ben seviyordum. Sevmek ne zaman saplanti oldu?” dedi. Karakoyun ayrica diger sanik Mesut Gezer’e bakarak “Allah belasini versin onun yüzünden oldu” ifadelerini kullandi.

Sokak Orasinda Kiz Arkadasini Öldürmüstü Müebbet Hapsi Istendi
Esenler’de 5 Mayis 2022 tarihinde sokak ortasinda tartistigi Asiyenur Atalay’i silahla basindan vurarak öldüren Ümit Karakoyun’in yargilandigi davanin görülmesine devam edildi.

Bakirköy 2. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmada tutuklu sanik Ümit Karakoyun ile tutuksuz sanik Mesut Gezer ve Asiyenur Atalay’in ailesi hazir bulundu. Durusmaya taraf avukatlari da katildi.

Durusmada Asiyenur Atalay’in babasi Bayram Atalay “Sanik daha önce 16 kez suç islemis. Ben bu sanigin cezasinda indirim yapilmasini istemiyorum” dedi.

Durusmada mütalaasini açiklayan cumhuriyet savcisi, Ümit Karakoyun ile Asiyenur Atalay’in yaklasik 7 yil önce sosyal medyadan tanistiklarini ifade ederek “Iliski sürecinde siddete maruz kalan ve aralarinda kiskançlik yasanan maktulün son dönemlerde Karakoyun’dan uzaklasmaya çalistigi” ifadelerini kullandi. Cumhuriyet savcisi mütalaasinda olay günü sanigin, maktulün yanina gelerek tasidigi silahi maktulün çantasina koydugunu belirtti.

Mütalaada “Maktul ile sanigin tartismaya basladiklari ve Ümit Karakoyun’un maktule verdigi silahi alarak 2 el ates ettigi ve Asiyenur Atalay’in hayatini kaybettigi” seklinde olay ani da anlatildi.

Savci mütalaasinda Ümit Karakoyun’un ‘kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandirilmasini talep ederken, Karakoyun’a suçta kullandigi tabancayi verdigi belirtilen Mesut Gezer’in ise ‘kasten öldürmeye yardim etme’ suçundan 10 yildan 15 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi. Saniklarin ayrica ‘ruhsatsiz silah tasimak’ suçundan da ayri ayri cezalandirilmalari talep edildi.

Mütalaanin açiklanmasinin ardindan savunmasi sorulan sanik Ümit Karakoyun “Ben pismanim ailesinden özür diliyorum. Ben seviyordum. Sevmek ne zaman saplanti oldu?” dedi.

Sanik savunmasinda arkasini dönüp diger sanik Mesut Gezer’e bakarak “Allah belasini versin onun yüzünden oldu” ifadelerini kullandi. Öte yandan sanigin savunma yaparken agladigi da görüldü.

Sanik Mesut Gezer ise “Bana iftira atiyorlar ben kimseye yardimda bulunmadim beraatimi istiyorum” dedi.

Mahkeme tutuksuz sanik Mesut Gezer’in adli kontrol tedbirinin devamina, sanik Ümit Karakoyun’un ise tutukluluk halinin devamina karar verdi. Durusma taraflarin mütalaaya karsi beyanlarinin alinmasi için ertelendi.

Olayin Geçmisi

Esenler’de sokak ortasinda tartistigi Asiyenur Atalay’i (19) silahla basindan vurarak öldürdügü iddia edilen Ümit Karakoyun (26), cinayeti isledikten sonra olay yerinden kaçmisti. Polis ekipleri sanigi silahi ile birlikte Arnavutköy’de yakalamisti. Sanik Ümit Karakoyun hakkinda ‘nitelikli kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet ve ’ruhsatsiz silah bulundurma’ suçundan ise 1 yildan 3 yila kadar hapis cezasi istenmisti. Diger sanik Mesut Gezer hakkinda ise ’kasten öldürmeye azmettirme’ suçundan müebbet hapis ve ’ruhsatsiz silah bulundurma’ suçundan 1 yildan 3 yila kadar cezalandirilmasi talep edilmisti.
Kaynak: İHA