Olaganüstü Haller Pedagojisi Çalistayinin Üçüncüsü Gaziantep'te Düzenlendi

Bahçesehir Koleji Gaziantep Kampüsünde Prof. Dr. Levent Eraslan‘in katilimiyla Olaganüstü Haller Pedagojisi çalistayinin üçüncüsü yapildi.Deprem illerinden gelen uzmanlarin yer aldigi çalistayda bilgi paylasiminda bulunan Eraslan, “Yangin, deprem, sel ve pandemi gibi olaganüstü hallerde egitimde mutlaka bir B plani olmali” dedi.

Olaganüstü Haller Pedagojisi Çalistayinin Üçüncüsü Gaziantep'te Düzenlendi
Bahçesehir Koleji Gaziantep Kampüsünde düzenlenen çalistayda konusan Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Egitim Arastirma Dernegi (SODIMER) Baskani Prof. Dr. Levent Eraslan, Olaganüstü Haller Pedagojisi çalistayinin ilk ikisinin teorik oldugunu, Gaziantep’te yaptiklari çalistayin ise isin saha boyutunu ele alacagini ifade etti.

Prof. Dr. Levent Eraslan, olaganüstü Haller Pedagojisi’nin yangin, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda egitim ve ögretimin nasil devam edecegine dönük olarak, egitim programlarinin düzenlenmesi, ögretim yöntem ve tekniklerinin planlanmasi, ölçme ve degerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de egitimde B plani olarak ifade edilen süreci olusturmak oldugunu ifade etti.



"Bu tip durumlarda mutlaka egitimde bir B plani olmalidir"

Egitimde mutlaka bir B planinin olmasi gerektigini ifade eden Prof. Dr. Levent Eraslan, “Çok farkli deprem illerinden degerli uzmanlarla Bahçesehir Kolejinde kavramin sistematik yapisini olusturacagiz. Olaganüstü Haller Pedagojisi dedigimiz, yangin, deprem, sel ve pandemi gibi durumlarda egitim ve ögretimin nasil devam edecegine dönük olarak, egitim programlarinin düzenlenmesi, ögretim yöntem ve tekniklerinin planlanmasi, ölçme ve degerlendirme gibi özellikleri içeren ve özünde de egitimde B plani olarak ifade ettigimiz süreci olusturmaktir. Çünkü böylesi olaganüstü hallerde ilk yapilan egitime ara verilmesidir. Biz de diyoruz ki mutlaka egitimde bir B plani olmalidir" seklinde konustu.



"Gaziantep’te çikacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda saglayacak"

“Olaganüstü hallerin o kritik zamani asildiktan sonra hizlica çocuklarin egitim ve ögretim sürecine alinmasi ve buralarda iyilestirilmesini temel ediniyoruz” diyen Prof. Dr. Eraslan, "Olaganüstü Haller Pedagojisikavram dünyada bir ilktir. Bu kavram ülkemizde pandemide olusan okullara uzun ara verilisten depremde yasanan ara verilise kadar durumu da gözeterek olusturuldu. Umarim Gaziantep’te çikacak sonuçlar tüm ülke ve dünyaya fayda saglayacaktir. Bu üçüncü çalistayimiz olacak. Ilk ikisi isin teorik kismiydi. Simdi buraya davet ettigimiz uzmanlarimiz daha çok deprem problemini yasayan ögretmenlerimizdir. Genelde okullari yikilan, enkaz altinda yakinlarini çikartan ögretmenlerdir. Simdi isin saha boyutunu ele almayi planliyoruz" diye konustu.

Kaynak: İHA