Meserretçioglu Açiklamasi 'Abdulhamid De Biziz, Atatürk De Biziz'

Tüm dünya basininda en önemli seçim olarak gösterilen Türkiye Cumhurbaskanligi ve Milletvekili seçiminin tamamlanmasi sonrasinda hem Osmanli döneminin hem Genç Cumhuriyet döneminin önemli ailelerinden Meserretçizade’lerin torunu olan Is Adami Murathan Meserretçioglu, Türkiye’nin Yeni Yüzyili’nda tarih ve siyaset denklemine dair, ayrismalarin da sonlanmasina katki sunacak önemli bir tespit ve çözüm önerisinde bulundu.

Meserretçioglu Açiklamasi 'Abdulhamid De Biziz, Atatürk De Biziz'
Isadami Murathan Meserretçioglu, Türkiye 1. Dünya Savasi yenilgisi ile baslayan ve Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde elde edilen Kurtulus Savasi Zaferi ile devam eden 100 yillik zorlu dönemin tamamlandigini belirterek, “Bu yüzyil içerisinde Türkiye’ye biçilmeye çalisilan roller, devlet yapilanmasinin emperyal güçler tarafindan tamamen ele geçirilme çabalari ve bunlar için olusturulan darbeler, ekonomik krizler, siyasi müdahaleler dönemi bitmistir” dedi.

Türkiye’nin son yillarda ortaya koydugu politikalar, dirençler ve devlet yönetimi yapilanmasindaki dönüsüm ile yeni yuzyilda bedel ödememek icin çogu zorlu engelleri astigini da ifade eden Meserretçioglu, “Asilmasi gereken çok önemli bir engel kalmistir ki Türkiye Siyasi yapisini bastan asagi degistirecek olan, hepimizin üzerinde mutabakat saglayacagi gerçek tarihimizin resmi tarihimiz olarak ortaya konmasidir. Arsivler tümüyle açilmali günümüz Türkçesine çevrilmeli, ‘Her kesimden tarihçilerimiz’ tek masa etrafinda biraraya gelmeli ve üzerinde kesin mutabakat saglanmis resmi tarihimiz yazilmali ve tüm toplum bunun etrafinda bulusmalidir” ifadelerine yer verdi.

“Yeni Yüzyil Siyaseti”

Isadami Meserretçioglu, açiklamasini söyle sürdürdü:

“Türkiye’nin Yeni Yüzyilinda tüm tarihi süreçte yasananlarin üzerindeki belirsizlikler, tartismalar üzerinden siyasi ideoloji olusturma ve bunlarin üzerinden siyaset üretme devri kapanmali, geçmisini iyi bilen, yere saglam basan, gelecek projeksiyonu, vizyonu ve hedefleri üzerinden belirlenen ve yarisilan Yeni Yüzyil Siyaseti sekillenmelidir. Özetle, ayrismalarin sona ermesi ve hep birlikte büyük ideallere yürümemiz, ama egrisiyle ama dogrusuyla gerçek ve tek tarihimizi ortaya koymamiz ve bunun üzerinde tam mutabakat saglamamiz ile ancak mümkündür. Bugün gelinen noktada hangi taraftan bakarsaniz bakin, ister 1071’den ister 1923’ten bakin, binlerce yillik medeniyet ve kültürümüz bize bu yolu göstermektedir. 1071 de, 1299 da, 1453 de, 1923 de bizimdir. Oguz Bey de, Selçuk Bey de, Alparslan da, Fatih de Kanuni de bizimdir. Abdulhamid de biziz Atatürk de biziz. “
Kaynak: İHA