Kartal'da Islenen Cinayetin Süphelisi 17 Yil Sonra Yakalandi

Kartal’da 17 yil önce, eski ortagini silahla vurarak öldüren cinayet süphelisi polis tarafindan geçtigimiz gün yakalandi. Süphelinin 1998 yilinda esini, esinin kardesini ve esinin annesini öldürdükten sonra cezaevine girdigi, çikarilan af nedeniyle de serbest kaldigi ortaya çikti.

Kartal'da Islenen Cinayetin Süphelisi 17 Yil Sonra Yakalandi
Kartal’da Cumhuriyet Mahallesinde 29 Mayis 2006 tarihinde, kiraathane sahibi Tekin Aytar eski ortagi Mehmet S.G.(66) tarafindan tabancayla vurularak öldürülmüstü. Polis tarafindan yapilan incelemelerde, Mehmet S.G.’nin olaydan bir yil önce kiraathaneye 15 bin TL karsiliginda ortak oldugu, ancak daha sonra ortakliktan ayrilarak kendisi ayri bir kiraathane açtigi tespit edildi. Cinayet günü dükkanina gelen Aytar ile tartisan süpheli, "Benim hakkimda ileri geri konusuyormussun" diyerek silahla Aytar’i vurdugu, adindan otomobil ile olay yerinden kaçtigi anlasildi.

Cinayet süphelisi 17 yil sonra yakalandi

Cinayet Büro Amirligi ekipleri yillardir firarda olan Mehmet S.G.’nin Kartal bölgesinde bulundugunun tespit edilmesi üzerine çalisma baslatti. Bölgede yogunlastirilan ekipler, Kartal Egitim Arastirma Hastanesi önünde oldugu belirlenen süpheliyi dün saat 11.30 siralarinda düzenlenen operasyonla yakaladi. Gözaltina alinan Mehmet S.G. yakalanarak Asayis Sube Müdürlügüne getirildi.



1998’de 3 kisiyi öldürüp afla tahliye edilmis

Cinayet Büro Amirliginde sorgulanan süpheli Mehmet S.G.’nin 1998 yilinda esi Nurcan G.(36), esinin annesi Güldenur Kiliç (58) ile esinin kardesi Ismail Kiliç (37)’i tabancayla vurarak öldürdügü ortaya çikti. O tarihte yakalanarak cezaevine giren süphelinin çikarilan afla serbest birakildigi da ögrenildi. Serbest birakildiktan sonra Kartal’da cinayeti isleyen ve o tarihten bu yana firari olarak aranan süpheli, polisteki islemleri tamamlanmasinin ardindan adliyeye sevk edildi.
Kaynak: İHA