Erdemli'de Orman Yanginlarina Karsi 7 Ayri Noktaya Ilk Müdahale Ekibi

İçel Erdemli Orman Isletme Müdürü Murat Körlü, yangin sezonunda ilçenin 7 ayri noktasinda ilk müdahale ekiplerinin konuslandirildigini ve 7 gün 24 saat hazir bekletilecegini söyledi.

Erdemli'de Orman Yanginlarina Karsi 7 Ayri Noktaya Ilk Müdahale Ekibi
178 bin 368 hektar orman sahasi bulunan Erdemli ilçesinde yaz sezonuyla birlikte muhtemel yanginlara karsi hazirliklarin görüsüldügü, orman yanginlari ile mücadele komisyon toplantisi Kaymakam Aydin Tetikoglu baskanliginda orman isletme müdürlügü binasinda gerçeklestirildi.

Toplantida katilimcilari bilgilendiren Erdemli Orman Isletme Müdürü Murat Körlü, ilçenin güneyinde Akdeniz, dogusunda Çesmeli, batisinda Kizkalesi ve kuzeyinde Karaman’in Ayranci ilçesinin bulundugunu, bu çerçeve içinde Erdemli’nin yaklasik 178 bin 368 hektar orman sahasina sahip oldugunu belirtti.

Diger kurumlardan da destek alarak yangin sezonu hazirligi gerçeklestirdiklerini ifade eden Körlü, "80’i isçilerden olusmak üzere ilçemizde 150 personelimiz görev yapiyor. Ilçemizde 7 farkli noktada ilk müdahale ekibimiz konuslu olacak. Kayaci, Çamlik, Kösbucagi, Karahidirli, Hacialani, Müglü ve Tömük’te kasim ayina kadar ekiplerimiz 7 noktada 7 gün 24 saat hazirlikli olarak bekleyecek. Herhangi bir yangina da aninda müdahale edecekler. Ayrica Türkiye’nin farkli noktalarinda büyüyen yanginlara destek istendiginde ekiplerimiz aninda çikis yapacak. Yanginlari önleyici tedbir olarak Jandarma ekipleri de devriye görevi yürütecek. Eger sezon içinde ormana giris yasaklari gelirse bunlar da uygulanacak" diye konustu.

Ilçe halkinin orman yanginlarina karsi duyarli oldugunu ve geçmis dönemlerde bir çok yanginin vatandaslarin müdahalesi ile büyümeden söndürüldügünü hatirlatan Körlü, vatandaslara tesekkür ederek ayni hassasiyeti bu sezon içinde beklediklerini kaydetti.

Toplantiya Erdemli Belediye Baskani Mükerrem Tollu, Erdemli Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Yarbay Erhan Erdogan, Erdemli Ilçe Emniyet Müdür Vekili Hanifi Umar, Milli Egitim Müdürü Yusuf Açikyörük ve Saglik Müdürü Dr. Selim Mirza Loglaroglu da katildi.

Kaynak: İHA