Üniversite Tanitim Ve Tercih Fuari'na Yogun Ilgi

Anadolu Üniversiteler Birligi (AÜB) tarafindan düzenlenen Üniversite Tanitim ve Tercih Fuarinin üçüncüsü Nevsehir Haci Bektas Veli Üniversitesi (NEVÜ) ev sahipliginde gerçeklestirildi.

Üniversite Tanitim Ve Tercih Fuari'na Yogun Ilgi
NEVÜ Vali Sinasi Kus Kültür ve Kongre Merkezi Fuaye Alaninda düzenlenen Üniversite Tanitim ve Tercih Fuarinin açilisina, NEVÜ Rektör Yardimcisi Mutluhan Akin, Nevsehir Il Milli Egitim Müdür Yardimcisi Murat Saltik, NEVÜ Kariyer Planlama, Uygulama ve Arastirma Merkezi (NÜKMER) Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Toprak Keskin, Anadolu Üniversiteler Birligi (AÜB) temsilcileri, okul yöneticileri ile üniversite adayi ögrenciler katildi.

Ihlas Haber Ajansina açiklamada bulunan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mutluhan Akin, “Üniversite olarak üyesi oldugumuz Anadolu Üniversiteler Birligi tarafindan düzenlenen Üniversite Tanitim ve Tercih Fuar’ina ev sahipligi yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Fuar alanimizda 16 üniversite tanitim stantlariyla yer aliyor. Anadolu Üniversiteler Birligi üyesi üniversite ayrica farkli illerde ögrencilerimize üniversitemizi en iyi sekilde tanitmak, onlara dogru bilgi vermek adina 26 Mayis’a kadar sürecek olan fuarlara katiliyoruz. Degerli ögrenciler, hayatinizin en önemli tercihlerinden biriyle karsi karsiya bulunuyorsunuz. Unutmayin ki sizler için meslek seçimi çok önemli ve hayatinizin bundan sonraki dönemini sekilleniyorsunuz. Burada bulunan üniversiteleri tanimanizin, üniversite hayatiniza dair seçimlerinize de büyük katkilar saglayacagini düsünüyorum” seklinde açiklamalarda bulundu.

Fuarda NEVÜ’nün yani sira, Abdullah Gül Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Ardahan Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Erzincan Binali Yildirim Üniversitesi, Firat Üniversitesi, Inönü Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi, Kirsehir Ahi Evran Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Nigde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpasa Üniversitesi ve Yozgat Bozok Üniversitesi’nin bulundugu birçok devlet ve vakif üniversiteleri stantlariyla yer aldi. Fuarda ayrica üniversitelerin yani sira teknolojik bilgi üreterek arastirmacilara is imkâni olusturan NEVÜ Kapadokya Teknopark ve Is ve Meslek Danismanlari stant açarak bilgilendirme yapti.

NEVÜ standini ziyaret eden üniversite adayi ögrenci ve ailelerine, Nevsehir merkez yerleske ile birlikte ilçelerdeki toplam 8 kampüste; 10 Fakülte, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Yüksekokul, 4 Enstitü, 19 Arastirma Merkezi, 57 Ögrenci Kulübü ve 12 Ögrenci Toplulugu bulunan, gelismis akademik ve fiziki alt yapisi, nitelikli akademik kadrosu, genis ölçekli bölüm ve programlari, kendi alaninda Türkiye’nin önde gelen Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullari, sosyal tesisleri ve barinma imkanlari hakkinda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Fuari ögrenciler ile birlikte gezen Acigöl 15 Temmuz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bilal Köse “Açilan fuarda üniversitelerimizi ziyarete geldik. En çok begendigimiz stantlar NEVÜ ve Firat Üniversitesi oldu. Ögrencilerimiz de çok memnun kaldilar. Özellikle gida alani ve metal teknolojileri bölümleri ile ilgili bir üst egitimler hakkinda bilgiler aldik” dedi.

Fuari gezen ögrenciler ise en çok Tip Fakültesi bulunan üniversitelerin dikkatlerini çektigini söyledi.



Fuarda stant açarak Nevsehir’deki ögrencilere üniversitelerinin tanitimi yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Saglik ve Kültür Daire Baskani Çetin Özdemir’de yaptigi açiklamada gençlerin daha çok teknoloji ve bilim alaninda ihtisaslasan üniversitelerin dikkatlerini çektigini söyledi.

Özdemir, “Bu fuar aslinda bir sosyal sorumluluk çalismasi. Ögrenciler bu fuarlar sayesinde gitmek istedikleri Üniversiteler ve bölümler hakkinda detayli bilgi alabiliyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA