Selçuklu Belediyesi Ariciliga Destek Oluyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi kirsal mahallelerde kalkinmanin ve hayvansal üretimin gelistirilmesi amaciyla pilot bölge olarak belirlenen Egribayat Mahallesinde ari yetistiriciligine destek oluyor.

Selçuklu Belediyesi Ariciliga Destek Oluyor
Selçuklu Belediyesi kirsal mahallelerde ariciligin gelistirmesi ve üreticilerin bilgilendirilmesi amaciyla pilot bölge olarak seçilen Egribayat Mahallesinde halk egitim ile koordineli olarak ari yetistiriciligi kursu açti. Egribayat Mahallesi Sosyal Tesislerinde 24 Nisan’da baslayan ve 17 Mayis’a kadar devam edecek olan aricilik egitimlerinden toplamda 32 kursiyer yaralaniyor. Alaninda uzman hocalar esliginde üreticilere ari yetistiriciligi ve üretim asamalari hakkinda bilgiler veriliyor. Teorik egitimlerin ardindan sahadaki pratik egitimler de devam edecek. Selçuklu Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü 2023 yili tarim ve hayvanciligin desteklenmesi faaliyetleri çerçevesinde gerçeklestirilen kursun sonunda katilimcilara Selçuklu Halk Egitim Merkezi Müdürlügü tarafindan ari Yetistiriciligi Sertifikasi verilecek. Ayrica sertifika almaya hak kazanan çiftçilere Selçuklu Belediyesi tarafindan yüzde 50 hibeli kovan ve ari destegi saglanacak. Selçuklu Belediyesi ari yetistirme konusunda verecegi hibe destegi ile ari üreticiligi yapma konusunda isteklileri ariciliga tesvik etmeyi böylece hem bölge halkinin donanimli birer çiftçi olmasi hem de bölgenin istihdamina katki saglamayi hedefliyor.

“Belediyemize ariciliga sagladiklari destek nedeniyle tesekkür ediyoruz”

Egribayat Muhtari Ertan Nazik Selçuklu Belediyesi’ne ve Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci’ya Egribayat Mahallesi’nde ariciliga verdigi destek nedeniyle tesekkür etti. Muhtar Nazik, “Mugla tarafindan bölgemize uzun süredir göçebe aricililar geliyor. Egribayat’in eski dönemlerde ariciligin yapildigi ve saraya, sultanlara bal gönderildigi rivayetlerde hep anlatiliyor. Mahalle sakinlerimizden de ari yetistiriciligi noktasinda talepler vardi, biz de bu talebi baskanimiza ilettik. Sicak bakti ve egitimler basladi.

Devaminda da belediyemiz kovan ve ari destegi saglayacak. Saglanan tüm katkilar nedeniyle mahallem adina tesekkür ediyorum” diye konustu.



“Selçuklu’da üretimi el birligi ile arttiracagiz”

Dünyada tarim ve hayvanciligin stratejik öneminin daha da arttigi bir zaman dilimi içerisinde yer aldigini ifade eden Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak faaliyete geçirdigimiz Kirsal Hizmetler Müdürlügü bünyesinde kirsal mahallerde kalkinmanin arttirilmasina yönelik önemli çalismalar yürütüyoruz. Geçtigimiz aylarda ilçemizin kirsal bölgelerindeki ekonomik faaliyetlerini ve üretim verilerini etraflica degerlendirdigimiz toplanti sonrasinda hem tarim hem de hayvancilik alaninda kirsal bölgelerimizin destekleme çalismalarina hiz verdik. Bu fikirde tarim alaninda çiftçilerimize patates ekim araci tahsis ederken hayvancilik alaninda da uzman egitmenler tarafindan çitçilerimize yönelik aricilik egitimlerine basladik. Selçuklu Belediyesi olarak egitimlerini basari ile tamamlayan çiftçilerimize Ari Yetistiriciligi Sertifikasi verecegiz. Bunun yaninda sertifika almaya hak kazanan çiftçilerimize yüzde 50 hibeli kovan ve ari destegi saglayacagiz. Amacimiz temel aricilik egitim ile isi dogru ögrenen donanimli üreticiler yetistirmek ve bölge halkinin istihdamina katki saglamak. Yaptigimiz çalismalarla üreticilerimize destek saglayarak kirsal kalkinmayi arttirmaya devam edecegiz. Bu fikirde tüm üreticilerimize bereketli kazançlar diliyorum. Hayirli ugurlu olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA