Saha Çalisanlari Için Atölyeler Düzenleniyor

Bodrum Belediyesi tarafindan belediye personellerine yönelik “Saha Çalisanlari Için Psikolojik Ilk Yardim Atölyesi ve Toplumsal Cinsiyet Rolleri Atölyesi’’ düzenlendi.

Saha Çalisanlari Için Atölyeler Düzenleniyor
Bodrum Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Müdürlügü’ne bagli Toplumsal Cinsiyet Esitlik Bürosu ile Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi is birliginde BODTO Toplanti Salonu’nda, Psikolojik Danisman Ada Ümmühan Köse tarafindan “Saha Çalisanlari Için Psikolojik Ilk Yardim Atölyesi” ve Bodrum Kadin Dayanisma Dernegi’nden Füsun Dogan tarafindan “Toplumsal Cinsiyet Rolleri Atölyesi” gerçeklestirildi.

Ilk atölyede sahada çalisacak personelin travmaya duyarli hizmet üretmelerini merkeze alan yöntemlerine katkida bulunmak ve hizmet sürecinin uzun soluklu yürütülebilmesini saglamak için psikolojik güçlendirme ve destek konularinda detayli paylasimlar yapilirken ikinci atölyede ise toplumsal cinsiyet rollerinin esitsizligi olusturdugu ve bu çerçevede yapilmasi gerekenlerle ilgili bilgi paylasimi saglandi.

Fen Isleri Müdürlügü ve Destek Hizmetleri Müdürlügü personellerine yönelik yapilan Saha Çalisanlari Için Psikolojik Ilk Yardim Atölyesi ile Toplumsal Cinsiyet Rolleri Atölyesi’ne 25 personel katilirken belli bir program dahilinde egitimlere devam edilecek.

Bodrum Belediyesi, 2019 yilindan bugüne ürettigi her hizmeti, Toplumsal Cinsiyet Esitligi perspektifinde gerçeklestirmeye devam ediyor. Bodrum Belediyesi bu ve benzeri atölyeler ile her türlü ayrismaya karsi mücadele hizmetlerini, kararli bir sekilde içerisinde, sürdürülebilir politikalar çerçevesinde üretmeyi sürdürecek.
Kaynak: İHA