Ögrenciler Arasi Siir Yarismasi'nda Ödüller Dagitildi

Samsun’da düzenlenen ‘Ögrenciler Arasi Siir Yarismasi’nda dereceye giren yarismacilara ödülleri dagitildi.

Ögrenciler Arasi Siir Yarismasi'nda Ödüller Dagitildi
Canik Belediyesi ve Egitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Subesi tarafindan Samsun ve Senagal’den ögrencilerin katilimiyla düzenlenen Ögrenciler Arasi Siir Okuma Yarismasi sonuçlandi. Sezai Karakoç Canik Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

Samsun ve Senagal’de egitim hayatlarina devam eden ögrencilerin büyük bir ilgi gösterdigi yarismada, iki ülke arasinda gönül köprüleri kuruldu. Senegal’den ögretmen ve ögrencilerin uzaktan baglanti ile katildigi ödül töreninde 5 ayri kategoride ödüller veridi.

“Siir, duygu dünyamizi genisleten bir yolculuktur”

Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, programda gerçeklestirdigi konusmada Ögrenciler Arasi Siir Yarismasi’yla siirin evrenselligi ile Samsun ve Senegal arasinda kurulan gönül bagini daha da güçlendirmis olduklarina isaret etti. Baskan Sandikçi, “Siir, duygu dünyamizi genisleten, teneffüs ettigimiz atmosferi yeniden anlamlandirdigimiz bir yolculuktur. Iste bundandir ki, kazandigi evrensel formuyla siir, bugün bireyler arasinda birliktelik baglarini güçlendirirken, bizlere kendimizi kesfedecegimiz, hikâyemizi yeniden yazacagimiz bir ortam sunmaktadir. Tertip ettigimiz bu güzide yarismayla siirin evrenselligi ile Senegal ve Samsun’daki ögrencilerimizi bir araya getirerek iki ülke arasinda olan gönül bagilarini daha da kuvvetlendirmis olduk. Insanligin ortak mirasi, siirin birlestirici gücüne inanarak yarismamiza katilan tüm ögrencilerimize ve emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum” dedi.

Memur-Sen Samsun Il Temsilcisi ve Egitim Bir-Sen Samsun 1 Nolu Sube Baskani Hamdi Yildiz’in da bir konusma yaptigi törenin sonunda dereceye giren ögrencilere ödülleri verildi.

Canik Belediyesi sponsorlugunda gerçeklesen ve 5 ayri kategoride ödüllerin sahibini buldugu yarismada toplam 25 bin lira ödül dagitildi.

Ödül törenine Senegal Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Vekili Halil Ibrahim Efe ve Samsun Il Milli Egitim Müdürü Dr. Murat Agar da katildi.

Kaynak: İHA