Izmir'de Çocuk Ormaninin Sorumsuz Ziyaretçileri Alani Çöp Içinde Birakiyor

Izmir’in Karsiyaka ilçesinde, 400 dönümlük çocuk ormani yogun bir sekilde ziyaretçi alirken, çöplerin düzenli toplanmasina ragmen çevreye ve dogaya duyarsiz bazi kisiler alani kisa sürede çöp içinde birakiyor.

Izmir'de Çocuk Ormaninin Sorumsuz Ziyaretçileri Alani Çöp Içinde Birakiyor
Karsiyaka ilçesi Örnekköy Mahallesi’nde, 6 yil önce kurulan 400 dönümlük çocuk ormani ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Izmir Orman Isletme Müdürlügü ekipleri, bugünlerde ise sorumsuz yetiskin ziyaretçilerden dertli. Arozöz ekipleri, çocuk ormanina gelisigüzel atilan çöpleri topluyor, parkur ve ekipmanlari yikayip temizliyor; ancak bir hafta sonra yine ayni manzarayla karsilasiliyor. Çöp içinde kalan alanlar tekrar ayni sekilde temizlenirken, bu konuda yetiskin bireylerin daha dikkatli olmasi gerektigi kaydedildi.

Öte yandan geçtigimiz aylarda, Orman Kanununda yapilan degisiklikle ormana çöp ve moloz atmanin artik suç oldugunu ifade eden orman müdürlügü ekipleri, cezai islem konusunda ise vatandaslari uyariyor.

Örnekköy Çocuk Ormani, 2020 yilinda Izmir Orman Bölge Müdürlügü tarafindan, her kademede egitim-ögretim gören ögrencileri, ögretmenleri ve aileleri dogayla bulusturmak, dogada; oyun, spor, sanat gibi etkinliklerin gerçeklestirilmesi ve orman sevgisini ile bilincini asilamak amaciyla hazirlanmisti. 400 dönümlük alan, "Karsiyaka Okullari Orman Egitim Alani" projesi adi altinda Karsiyaka Kaymakamliginin hizmetine verilmisti.
Kaynak: İHA