Genç Ögretmenin 'Zaman' Kavrami Üzerine Ilk Kitap Heyecani

Felsefe bölümü mezunu ve Klasik Mantik üzerine yüksek lisansini birincilikle tamamlayan genç yazar ve egitimci Ayse Tezel, zamanin ölçülebilir tarafinin ne oldugunu hem kendi gözünden hem de ünlü düsünür Aristoteles’in bakisiyla açiklamaya çalistigi ilk kitabi "Aristotales’te Zaman Kavrami" okuyucularla bulustu.

Genç Ögretmenin 'Zaman' Kavrami Üzerine Ilk Kitap Heyecani
1991 Izmir dogumlu olan Ayse Tezel, egitim hayatinin yani sira yazarlik konusunda da ailesinden büyük destek gördü. Ilk siirlerini çocuk yasta kaleme almaya baslayan Tezel, akademik egitimine Süleyman Demirel Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde basladi.

Mezun olduktan sonra ayni üniversitede Klasik Mantik üzerine yüksek lisansini birincilikle tamamlayan genç yazar, yine ayni dal üzerinden doktorasina devam ediyor.

Çocukluk ve gençlik yillarini hem egitim hem yazarlikla sürdüren Ayse Tezel, ’zaman’ kavramini konu aldigi ilk kitabini geçen hafta çikardi. "Aristotales’te Zaman Kavrami" adli kitabinin okurlarla bulusmasinin heyecanini yasayan Tezel, gelecege isikla bakan genç yazarlara ilham kaynagi olmak istedigini söyledi.

Torbali’da bir lisede ögretmen olarak görev yapan Tezel, kitabinin kisa zamanda büyük ilgi gördügünü anlatti. Kitabiyla ilgili bilgiler veren genç yazar, "Insanlar için zaman kavrami günümüz de dahil olmak üzere hem soyut, hem de somut bir nitelik tasiyor. Bunun yani sira özellikle felsefe dünyasinda birçok düsünür yine zaman kavrami ile var olanlarin nicelik ve niteliklerini ayirt etmis, onlari anlamayi kolaylastirdigini ileri sürmüstür. Bu mevcut problem ile zamanin ölçülebilir tarafinin ne oldugunu hem kendi gözümden hem de ünlü düsünür Aristoteles’in bakisiyla açiklamaya çalistim. Özellikle üniversitelerin felsefe bölümlerinde fayda saglayacak olan bu eserin, antik Yunan dünyasinin zengin düsünce yapisina da isik tutacagina inaniyorum" dedi.

Yazar Ayse Tezel, bir sonra ki kitabinin ise özellikle genç toplumun ilgisini çekecek ask romanin yolda oldugunun müjdesini verdi. Genç yazar, kitabin gelirlerini sokak hayvanlari için harcayacagini sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA