Eski Ülkü Ocaklari Istanbul Baskani Erdem Karakoç'tan Sinan Ogan'a Tepki Açiklamasi 'Hayali Bir Geçmis Olusturuyor'

ATA Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Sinan Ogan’in katildigi bir programda 1990 yilinda Rus tanklarinin Bakü’ye girmesi sonrasi Istanbul’da 25 bin kisilik miting yaparak dönemin ülkü ocaklari baskaninin omzunda konusma yaptigi seklindeki açiklamalarina tepki geldi. O dönem Ülkü Ocaklari Istanbul Il Baskani olan Erdem Karakoç, “Bir tek mitingimize gelmis o da hasbelkader. Onun disinda ne bir toplantimizda ne bir mitingimizde bulunmamistir. ‘Erdem Karakoç’un omuzlarinda konusma yaptim, 25 bin kisilik miting yaptim diyen arkadas, düsmeyeyim diye ayaklarimdan tutuyordu, yaptigi açiklama ciddiyetsiz olmus. 40 yasina kadar MHP’ye hiç ugramamis, bu açiklamalariyla hayali bir geçmis olusturuyor. Kavaga çikan balik hikayesi uydurmaya gerek yok, keske dün de bizimle beraber olsaydi” dedi.

ATA Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Sinan Ogan, katildigi bir programda 1990 yilinda Bakü’ye giren Sovyet Ordusu’nun yaptigi katliama yönelik Istanbul’da 25 bin kisiyi toplayarak miting yaptigini, o dönem Ülkü Ocaklari Istanbul Il Baskanligi yapan Erdem Karakoç’un omzunda insanlara hitap ettigini iddia etmisti. Ogan, o miting sonrasi Türkiye genelinde etkili oldugunu ifade ederken eski Ülkü Ocaklari Istanbul Il Baskani Erdem Karakoç, Ogan’in açiklamalarina tepki gösterdi. Karakoç, açiklamalari ciddiyetsiz buldugunu belirtirken Ogan’in mitinge tesadüfen katildigini söyledi.



“40 yasina kadar MHP’ye hiç ugramamis, hayali bir geçmis olusturuyor”

ATA Ittifaki Cumhurbaskani Adayi Sinan Ogan’in açiklamalarina iliskin konusan Ülkü Ocaklari Istanbul Il eski Baskani Erdem Karakoç, “20 Ocak 1990 yilinda Rus tanklari Bakü’ye girdiginde biz Aksaray’daki Azerbaycan Türk Dernegi’ne gittik. Nihat Çetinkaya baskanlariydi bizi görür görmez ‘Niye geldiniz kardesim, ortaligi karistirmaya mi geldiniz, biz bunu Disisleri Bakanimiz Mesut Yilmaz ile beraber Ruslarla görüserek halledecegiz’ dedi.

Aksam da bütün yurtlari dolasarak yarin Taksim’de bulusmak üzere sözlestik. 21 Ocak’ta Taksim’e çiktigimizda binlerce kisiydik, baktik ki bu dün telefonda bize ’biz TKP’li gençlerle, sosyalist gençlerle bir seyler yapacagiz’ diyen genç, yani bugünün sayin Cumhurbaskani Sinan Ogan orada elinde bir megafonla yanimiza geldi. Megafonu aldim, konusmayi yaptim, haydi arkadaslar Rus konsolosluguna diyerek geçtik. Azerbaycan’in Türk yurdu oldugunu ifade eden bir degerlendirme yaptik o sirada bu genç simdiki cumhurbaskani adayi ‘Erdem Karakoç’un omuzlarinda ben konusma yaptim, 25 bin kisilik miting yaptim diyen arkadas, hasbelkader yanimiza gelmisti. Ben duvarin üzerinde düsmeyeyim diye benim ayaklarimdan tutuyordu, yaptigi açiklama ciddiyetsiz olmus. Cumhurbaskanligi adayligina soyunan bir gencin bu anlamdaki degerlendirmesini kendisine yakistiramadim çünkü siyaset uzun soluklu bir sey. Geçmisimizde olmayan seyleri var gibi göstererek hayali bir ülkücü geçmis olusturmaya çalisarak böyle bir seyin yapilmasi dogru degil. Zaten bilen de bilir bizim toplantilarimizda sadece ülkücüler konusur. Ya baskan ya da baskanin isaret ettigi ülkücü konusur. Bizim mitinglerimizde sadece biz konusuruz, onun disinda birinin ben o gün onlarin yanindaydim, konusmustum demesi bir ciddiyetsizlik ortaya koyar. Cumhurbaskanligi meselesine gelince de aday olmak hakki mi hakki, ama bize göre ortaya konan tutum ne ülkücülükle ne Türk milliyetçiligiyle özdeslesen bir tavir degil. Türk milliyetçisi çizgisinde kendini ifade etmeye çalisan, 40 yasina kadar MHP’ye hiç ugramamis, 40 yasindan sonra MHP’ye hasbelkader milletvekili olmus bu sayin arkadasimiz bu açiklamalariyla hayali bir geçmis olusturuyor. Bunun geçmisinde böyle bir durum yok” dedi.



“Kavaga çikan balik hikayesi uydurmaya gerek yok”

Sözlerini sürdüren Karakoç, “Teskilatimiz neredeyse ülkücülerin ve Türk milliyetçilerinin olmasi gereken yer orasidir ve teskilatimizin isaret ettigi kisi de bugün Karabag, Afrin, Sincar, Kandil, Akdeniz, Ege, Cezayir’de bugün YPG, PKK, FETÖ meselesinde Mustafa Kemal’in, basbug Alparslan Türkes’in takindigi tavrini takinacak bir çizgi sergiliyor. Elbette cumhuriyeti kuranlarin çizgisi neyse biz orada olacagiz. O tesadüfen geldi, bizim yapmis oldugumuz mitinge hasbelkader geldi, hatta ilk basta onlar engellemeye çalisti. Türkiye’nin her tarafinda ülkü ocaklari yapti. Biz burada 5-10 bin kisiyle yaparken ertesi gün Metin Tokdemir Ankara’da 55 bin kisiyle Kizilay’da toplanti yapti. Kayitlar ortadadir, kimse kendine böyle bir pay çikarmasin. O günün sartlarinda tamamen ülkücüler yapmistir. Kavaga çikan balik hikayesi uydurmaya gerek yok, buradaki seyi bu anlamda görüyorum. Milliyetçi kesime seslenme iddiasini olusturmak için ne yapmak lazim, hayali bir geçmis olusturmak lazim, keske dün de bizimle beraber olsaydi. Dün de o Türk dünyasiyla ilgili eylemlerimizin, toplantilarimizin, mitinglerimizin içinde olsaydi, bir tek mitingimize gelmis o da hasbelkader. Onun disinda ne bir toplantimizda, mitingimizde bulunmamistir. Üç hilalin boynunun büküklügüne razi degiliz onun için her sartta MHP diyoruz, Cumhur Ittifaki’ni da Mustafa Kemal’in durdugu çizgi olarak görüyoruz. Mustafa Kemal kimin emellerini yerle bir ettiyse Cumhur Ittifaki da ayni emelleri birlestiren bütün odaklara karsi demokratik bir mücadele veriyor. Allah’in izniyle bu isin üstesinden gelecegiz” dedi.

Kaynak: İHA