DSP Genel Baskani Aksakal Açiklamasi 'HDP Ile Ayni Safta Olan Bir Ittifakin Içinde Olamayiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Aydin mitinginde konusan Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Baskani Önder Aksakal, “HDP ile CHP’nin hedefleri örtüsüyor” diyerek Millet Ittifaki ile ayni safta duramayacaklarini belirtti.

DSP Genel Baskani Aksakal Açiklamasi 'HDP Ile Ayni Safta Olan Bir Ittifakin Içinde Olamayiz'
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 14 Mayis’ta gerçeklestirilecek olan genel seçimler öncesinde Aydin’a geldi. Efeler Atatürk Kent Meydani’nda hazirlanan miting alaninda hazirliklar tamamlanirken, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’dan önce sahneye çikan DSP Genel Baskani Önder Aksakal, mitingdeki vatandaslara seslendi. Konusmasinda CHP’nin HDP ile ayni safta yer aldigina dikkat çeken Aksakal, “HDP ile CHP’nin hedefleri örtüsüyor. Bunlarla ayni safta yer almamiz mümkün degil” dedi.

Aksakal konusmasinin devaminda, “Türkiye hakikaten tarihsel önemde yollar aldi. Bunu hiçbir zaman unutmayalim. 100 yil önce bu topraklar üzerinde hayalleri olan emperyalist aktörler, bu hedeflerinden vazgeçmis degiller. DSP, neden Cumhur Ittifaki ile hareket ediyor diye soruyorlar bana. Bu ABD’nin basini çektigi küresel emperyalist sistemin bölgemizdeki hedeflerini biliyorsunuz. Geçmiste bu hayallerini gerçege geçirmek için DSP’nin efsane lideri Bülent Ecevit’i neredeyse öldürüyorlardi bunlar. Tarih tekerrürden ibaret ve simdi de Erdogan’i indirmek istiyorlar. 100 yillik cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan giderek o gün o emperyalistlere karsi duran Ecevit’in partisi DSP, onlarla ayni yola girebilir mi? Bölücü bir yapiyla bu Anadolu topraklarini bölmeye çalisanlara Aydinlilar izin vermeyecektir. HDP ile bunlarin hedefleri örtüsüyor. Kandil’deki ’kayyum uygulamalari kaldirilsin’ diyor, Kiliçdaroglu da ayni seyi söylüyor. Hep birlikte 14 Mayis’ta sandiklara gidecegiz. Sizlerden özellikle istedigimiz su. Bizim için sogan sarimsak bir tarafa vatan bir tarafa. Adayimiz Recep Tayyip Erdogan’a 14 Mayis’ta en büyük destegi vereceksiniz biliyorum ve açik ara seçtireceksiniz” dedi.

Kaynak: İHA