Depremzedeler Lale Tarlasinda Depremin Olumsuzluklarini Unutuyor

Mus’ta dogal olarak yetisen ve endemik bir tür olan Mus lalesini görmek için bölgeyi ziyaret eden depremzede vatandaslar, lalelerle fotograf çekerek depremin olumsuzluklarini üzerlerinden atmaya çalisiyor.

Depremzedeler Lale Tarlasinda Depremin Olumsuzluklarini Unutuyor
Kahramanmaras merkezli meydana gelen ve 11 ilde yikima neden olan depremlerin ardindan Danisment Gazi Ögrenci Yurduna yerlestirilen depremzede vatandaslar, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan düzenlenen etkinlikle lale tarlasini ziyaret etti. Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde çalismalarini yürüten Genç Ofisler, Mus’taki yurtlara yerlestirilen depremzedeler için birbirinden farkli etkinlikler düzenleyerek psikososyal destek sagliyor.

“Laleler bize çok iyi geldi”

Danisment Gazi Ögrenci Yurdunda kalan depremzede vatandaslardan Gamze Nur Bas, lale tarlasina düzenlenen gezinin kendilerine iyi geldigini belirterek, “Gençlik ve Spor Il Müdürlügü tarafindan lale tarlalarina gezi düzenlendi.

Hatay, Osmaniye, Kahramanmaras ve Malatya’dan birçok depremzede arkadasimiz ile birlikte düzenlenen geziye katildik. Çok güzel laleler var, çok güzel vakit geçirdik. Laleler ile fotograf çektik, inanilmaz güzel zaman geçirdik. Güzel hatiralar biriktirdik” dedi.



“Depremin kötü hatiralarini unutturmaya çalistik”

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü gençlik liderlerinden Ismail Özkan, yaptiklari etkinliklerle depremin kötü anlarini unutturmaya çalistiklarini ifade ederek, “Gençlik ve Spor Il Müdürlügü bünyesinde çalismalarini yürüten genç ofisler olarak depremin ilk gününden bu yana etkilenen vatandaslarimizi yurtlarimizda agirlamaktayiz. Su ana kadara yaptigimiz etkinliklerle depremin kötü hatiralari unutturmaya çalistik. Bugün ise endemik bir bitki türü olan Mus Lalesi’ni tanitmak için bir gezi düzenledik. Depremzede vatandaslarimiz bol bol fotograf çekti” seklinde konustu.

Kaynak: İHA