Bursa Büyüksehir'in Sporda Gurur Tablosu

Bursa Büyüksehir Belediyespor Kulübü formasini terletip, uluslararasi alanda derece elde eden sporcular, Büyüksehir Belediyesi tarafindan ödüllendirildi.

Bursa Büyüksehir'in Sporda Gurur Tablosu
Bursa’nin sporda da marka kent olmasi adina sehre yeni spor tesisleri kazandirmanin yaninda amatör spor kulüplerine de her türlü destegi saglayan Büyüksehir Belediyesi, basarili sporculari ödüllenmeye devam ediyor. Geçtigimiz hafta elde ettikleri derecelerle Bursa’yi uluslararasi alanda gururlandiran sporculari ödüllendiren Büyüksehir Belediyesi, simdi de Büyüksehir Belediyespor Kulübü çatisi altinda ter döküp, uluslararasi alanda basari elde eden sporculari ödüllendirdi.

Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen ve Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank’in da katildigi törende konusan Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, bir sehrin tanitiminda sporun önemli bir güç oldugunu söyledi.

Bursali her sporcunun aldigi basarinin gögsünü kabarttigini dile getiren Baskan Aktas, “Ancak Büyüksehir Belediyesporlu bir sporcumuz basari aldiginda gögsümüz iki kere kabariyor. Çünkü onlar bizim sporcularimiz. Üzerlerinde büyük bir emek var. Bir sehrin aktivitesi ve taninmisligi sadece ticaretle, alisveris yaparak gelismez. Sporda, kültürde, sanatta elde edilen basarilar, özellikle uluslararasi basarilar o sehrin taninmasi için çok önemli ve degerli. Bu sehri hem ülkede hem de dünyada taninir hale getirmenin yöntemlerinden bir tanesi de reklam ve tanitimdir. Iste o reklam ve tanitimin en önemli ayaklarindan bir tanesi spordur. Elde ettikleri basarilarla bizleri gururlandiran tüm sporcularimizi kutluyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank da nasil Türkiye’nin otomobili projesi millette bir heyecan olusturduysa, uluslararasi müsabakalarda elde edilen basarilarin da ayni sekilde millette heyecan uyandirdigini söyledi.

Özellikle son 21 yilda spordan altyapiya kadar yapilan yatirimlarin meyvesinin basarilarla alindigini ifade eden Bakan Varank, “Son dönemde özellikle bireysel branslarda yakaladigimiz basarilar aslinda yaptigimiz isin ne kadar dogru oldugunu gösteriyor. 21 yilda biz öncelikle ne yaptik. Tabii ki sporu gelistirebilmek için, gençleri spora yönlendirebilmek için ülkemizdeki altyapi eksikligini tamamlamakla yola koyulduk. Binlerce spor tesisi, havuzlar, spor salonlari yaptik. Gençlerimizi spora yönlendirecek faaliyetleri gerçeklestirdik. Marifet iltifata tabidir. Sizlerin bu basarilarini zikredecegiz, anlatacagiz, takdir edecegiz ki sizler de biraz kendinizle de gurur duyun. Çünkü bu gururu sonuna kadar hak ediyorsunuz” diye konustu.

Büyüksehir Belediyespor Kulübü Baskani Gökhan Dinçer de elde edilen basarinin mimarlarindan birinin de Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas oldugunu, ne zaman kapisini çalsalar her türlü destegi aldiklarini belirterek, Baskan Aktas’a tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Büyüksehir Belediyespor Kulübü’nün uluslararasi alanda derece elde eden sporculari ödüllendirildi.
Kaynak: İHA