Azerbaycan Parlamentosu Komisyon Baskani Hüseynova Açiklamasi 'Arkamizda Hep Türkiye Var'

Samsun’a gelen Yeni Azerbaycan Partisi heyeti Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’i ziyaret etti. Azerbaycan Parlamentosu Komisyon Baskani Hicran Hüseynova, “Biz biliyoruz ki her konuda arkamizda hep Türkiye var” dedi.

Azerbaycan Parlamentosu Komisyon Baskani Hüseynova Açiklamasi 'Arkamizda Hep Türkiye Var'
Samsun’a gelen Yeni Azerbaycan Partisi heyeti, Büyüksehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Azerbaycan Parlamentosu Komisyon Baskani Hicran Hüseynova, Yeni Azerbaycan Partisi Milletvekilleri Ramin Mammadov, Nasib Mahamaliyev, Ilham Mammadov ile parti teskilati üyeleri Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ile görüstü. AK Parti Samsun Il Baskani Mehmet Köse ziyarette heyete eslik etti. Iki ülke dostluguna ve ortak güce vurgu yapilan ziyaret yaklasik 1 saat sürdü. Baskan Demir, ziyarette kentte gerçeklestirilen projelerle ilgili bilgi verdi.

“Tek güç”

Ziyaretin ardindan açiklama yapan Baskan Demir, kardes ülke Azerbaycan’in Yeni Azerbaycan Partisi heyetini Samsun’da agirlamaktan dolayi çok mutlu olduklarini belirterek, “Bir millet, iki devlet’ dedik. Bunu herkes ezberledi. Simdi de ‘tek güç’ diyoruz. Birlesik güç. Bu çok önemli. Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan dünyaya örnek, kardeslik hukuku içinde liderlik yapiyorlar. Dolayisiyla Türkiye’deki tüm gelismeler Azerbaycan’i, Azerbaycan’daki tüm gelismeler de Türkiye’yi yakindan ilgilendiriyor. Türkiye’de Cumhurbaskanimizin yeniden seçilmesiyle, yeniden güç tazelemesiyle önümüzdeki 5 yilda geldigimiz bu kritik noktadan çok daha ileriye gitmek mecburiyetindeyiz. Halkimiz seçimlerde bunu temin edecek. Bu gerçeklestiginde Azerbaycan ve ülkemiz birlikte sevinecek” diye konustu.



“Arkamizda hep Türkiye var"

Samsun’u çok begendiklerini söyleyen Azerbaycan Parlamentosu Komisyon Baskani Hicran Hüseynova, “Samsun’da çok güzel agirlandik. Baskanimiz Mustafa Demir’e misafirperverligi için çok tesekkür ediyoruz. Bize adeta rehberlik eti Samsun’u tanimamiz için. Samsun çok güzel bir sehir. Çok güzel projeler, çalismalar yapilmis. Biz kardes ülkelerin temsilcisiyiz. Iki ülkenin lideri dünyaya dostluk nasil olur gösterdi. Biz biliyoruz ki her konuda arkamizda hep Türkiye var” seklinde konustu.

Ziyaret sonunda Baskan Demir, Yeni Azerbaycan Partisi heyetine hediye takdim etti.
Kaynak: İHA