AK Parti Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, 'Dijital Platformlar Çocuklarin Velisi, Arkadasi Oluyor'

Adalet ve Kalkinma Partisi Istanbul 3. Bölge 27. Dönem milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili adayi Rümeysa Kadak, Dijital bagimlilik ile ilgili katildigi konferansta “Çocuklarin girdikleri dijital platformlar onlarin velisi, arkadasi oluyor” dedi.

AK Parti Istanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, 'Dijital Platformlar Çocuklarin Velisi, Arkadasi Oluyor'


14 Mayis Seçimlerine 5 gün kala Adalet ve Kalkinma Partisi Istanbul Milletvekili adaylar seçim çalismalarina gece gündüz devam ediyor. Istanbul 3. Bölge 27. Dönem milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili adayi Rümeysa Kadak Bakirköy’de vatandaslarla bir araya geldi. Ilk önce Bakirköy Cem Karaca Kültür Merkezi’nde Yesil Ay tarafindan düzenlenen Teknoloji Bagimliligi konferansina katildi.

Burada velilerin çocuklari ile ilgilenmeleri gerektigini onlari bos biraktiklarinda dijital platformlari kendilerine ögretmen ve arkadas olarak tutuklarini belirtti.

Daha sonra Eski Gençlik ve Spor Bakani Akif Çagatay Kiliç ile birlikte ilçedeki esnaf ve vatandas ziyaretinde bulundular.

“Dijital platformlar Çocuklarin velisi, arkadasi oluyor”

Adalet Ve Kalkinma Partisi Istanbul 3. Bölge 27. Dönem milletvekili ve 28. Dönem Milletvekili adayi Rümeysa Kadak, ”Çocuklar yüzde 70 oraninda velide gördügünü kopyaliyor. Biz ne yapiyorsak çocuklarimiza örnek oluyoruz. Doganin kanunu her bosluk bir seyle doluyor. Eger biz çocugu bos birakirsak mutlaka bir sekilde doluyor. Birinci tercih ise maalesef günümüzde internet. Maalesef diyorum çünkü yarari oldugu kadar zarari çok daha fazla. Günün sonunda çocuklarin girdikleri dijital platformlar onlarin velisi, arkadasi oluyor. Bu o kadar tehlikeli boyuta vardi ki, herkes çocuklarimizlar ve çocuklarimizda herkes ile kolayca iletisime geçebiliyor. Kontrolü çok zor çünkü velilerimizde çok yogun olabiliyor. Önümüzdeki 5 yillik görevimde ögretmen, ögrenciler ve dijital dünyayi kullanan çocuklara yogunlasmak istiyorum. Bu salonun dolmasi demek ki velilerimizde bir suur olusmus oldugunu anliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA