Turan Bilimler Akademisi Genel Baskani Akin Açiklamasi 'Türk Medeniyetiyle Türk Birligi Olsun Diyorum'

Turan Bilimler Akademisi Genel Baskani Ayhan Akin, “Benim kizil elmam ve hayalim Avrupa Birligi, Büyük Orta Dogu Projesi degil. Ne Amerika’nin ne de Israil’in gölgesinde bir Türkiye degil. Türk medeniyetiyle Türk birligi olsun diyorum” dedi.

Turan Bilimler Akademisi tarafindan 3 Mayis Türkçülük Günü dolayisiyla organize edilen “3 Mayis Ruhu Ile Yeniden Türk Çagi” programi, Ankara Anfapark’ta düzenlendi.

Programin açilis konusmasini gerçeklestiren Turan Bilimler Akademisi Genel Baskani Ayhan Akin, “asrin felaketi” olarak adlandirilan Kahramanmaras merkezli depremlerde yaralananlar için acil sifa, hayatini kaybedenler için ise bas sagligi dileyerek, “Insallah tez zamanda toparlanir ve tekrar ayaga kalkariz. Cihan devleti olmus bu milletin en gürbüz çocuklarini Avrupa, ABD ve Bati ülkelerine götürüyorlar. Almanya ve Japonya’da tas tas üstünde kalmamisken 35 yilda kendisini toparlamis, bizden isçi götürüyor da benim Anadolu insanim neden hala bir lokma ekmege muhtaç yasiyor. Devletin ve milletin bölünmez birligini koruyarak, ecdadimizin bize emanet ettigi bu topraklar üzerinde dogulusu, batilisi, kuzeylisi, güneylisi, Karadenizlisi, Akdenizlisi ile hepimiz ezanimizla, bayragimizla özgür yasamayi saglamak, aramizdaki fitne ve fesati ortadan kaldirmaktir. Netice de emek veren emeginin karsiligini alsin, çalisan karsiligini bulsun, üretenin ürettiginin karsiligi verilsin, nimet kullananlar biraz daha külfete katlasinlar, külfete katlanan biraz da nimete ulasabilsin. Hep sehit olunca alkislanan sonra unutulan Anadolu insani da devletin kapisinda adam muamelesi görsün. Ben, dogulusu, batilisi, Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi ve Sünni’si bu mübarek topraklarda ezan sesi ve al bayragin altinda bir olsun istiyorum, beraber mutlu olalim diyorum, Türk dünyasi ile birlessek diyorum. Onun için de benim kizil elmam ve hayalim Avrupa Birligi, Büyük Orta Dogu Projesi degil. Ne Amerika’nin ne de Israil’in gölgesinde bir Türkiye degil. Türk medeniyetiyle Türk birligi olsun diyorum” degerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: İHA