Tepebasi'ndan Çiftçilere Sivi Gübre Destegi

Eskisehir Tepebasi Belediyesi, bölgede üretim yapan çiftçilere katki saglamak amaciyla çalismalarina devam ederken, küçük üreticiler için sivi gübre destegi veriyor.

Tepebasi'ndan Çiftçilere Sivi Gübre Destegi
Tepebasi Belediyesi, bölge üreticilerine destek oldugu çalismalarina hiz kesmeden devam ediyor.

Bu çerçevede Tepebasi bölgesinde küçük çiftçilerin girdi maliyetlerinin azaltilmasi amaciyla 50 dönüm veya altinda üretim yapan ÇKS belgeli tarlasi olan üreticilere sivi gübre destegi saglaniyor. Sivi gübre desteginden yararlanan 50 üreticiye Hasan Ali Yücel Belde Evi bahçesinde Kirsal Hizmetler Müdürlügü tarafindan 10 dekarlik tarim alaninda kullanilmak üzere sivi gübre dagitimi gerçeklestirildi.

Üreticiler verilen desteklerden dolayi Tepebasi Belediyesine tesekkürlerini iletiyor.

“Çiftçimiz bizim için önemli”

Verilen destek ile ilgili açiklamalarda bulunan Tepebasi Belediyesi Baskan Yardimcisi Suat Yalnizoglu, “Tepebasi Belediyesi Kirsal Hizmetler Müdürlügü her zaman küçük çiftçini yaninda. Soguk hava depomuzla da hizmet veriyoruz. BEBKA’dan hibe kazandigimiz bir projemiz var. Erken Tahmin ve Uyari Sistemleri. Bu sayede de 5 istasyon kurduk. Yaklasik 40 köyümüze biz bu hizmeti götürüyoruz. Simdi de sivi gübre desteginde bulunuyoruz. Yogun bir ilgi var. Çiftçinin sartlari zor son zamanlarda. Zor sartlarda üretim yapiyorlar. Çiftçimiz de bizim için önemli. Biz de elimizden gelen destegi yapiyoruz” dedi.

“Ilaçlar çok pahali, gücümüz yetmiyor”

Kizilinler Mahallesinde çilek üretimi yapan Necmi Çiftçi, “Ben Tepebasi Belediyesinden 2 bin 400 tane çilek aldim. O çilekleri yetistiriyorum. Su anda ilaçlar çok pahali. Küçük üretici olarak bizim bunlara gücümüz yetmiyor. Belediyenin bize verdigi bu tür destekler bizi çok mutlu ediyor. Tepebasi Belediye Baskani Ahmet Ataç’a da çok tesekkür ediyoruz. Kendisi üreticilerle vatandasla çok ilgileniyor” ifadelerini kullandi.

Sirintepe Mahallesinde üretim yapan Selahattin Yaman, “Tepebasi Belediyesine tesekkür ediyorum. Allah razi olsun Ahmet baskanimizdan da verilen desteklerden çok memnun kaldik” diye konustu.

“Baskanimiz her zaman yanimizda ve arkamizda”

Kizilinler Mahallesinden üretici Emine Ünlüer, “Verilen desteklerden çok memnunuz. Biz 4 yildir Kadin Üretici Satis Noktasindayiz. Belediyesinin her konuda bize destekleri oluyor. Kurslari egitimleri oluyor ve bu egitimlerle ben kendimi çok gelistirdim. Baskanimiz Ahmet Ataç’i çok seviyoruz. Her zaman yanimizda ve arkamizda” dedi.

Çukurhisar Mahallesinden üretici Fatma Arat, “Tepebasi Belediyemize çok tesekkür ediyoruz. Baskanimiz Ahmet Ataç’a da bizimle ilgilendigi ve verdigi emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

“Üretici zor günlerden geçiyor”

Üreticilerin desteklenmesinden dolayi memnun olduklarini belirten Hayriye Kusçu da “Dagitilan gübreler çok kaliteli. Desteklerinden dolayi Tepebasi Belediyesine ve Baskanimiz Ahmet Ataç’a çok tesekkür ederiz” Ifadelerini kullandi.

Nemli Köyünde üretim yapan Suat Tamboga, “Çok memnun olduk destekten dolayi. Küçük çiftçi olarak üretmeye devam edecegiz. Üretici zor günlerden geçiyor. Bu tür destekler çok önemli. Ülkenin bu ekonomik durumunda üretim en gerekli sey. Baskanimiz Ahmet Ataç’a da çok tesekkür ederim” dedi.

Kaynak: İHA