Selçuklu Belediyesinden Vergi Ödemesi Hatirlatmasi

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan, Emlak, Çevre Temizlik ve Ilan Reklam Vergilerinin ilk taksiti için ödeme süresi 31 Mayis Çarsamba günü mesai bitimi sona erecegi hatirlatildi.

Selçuklu Belediyesinden Vergi Ödemesi Hatirlatmasi
Selçuklu Belediyesi tarafindan, vergi mükelleflerinin ödemelerini 08:00-17:00 saatleri arasinda Emlak Servisinden veya e-belediyecilik uygulamalari üzerinden kolaylikla yapabilecegi belirtildi. Selçuklu Belediyesi Emlak, Çevre Temizlik ve Ilan Reklam Vergilerinin 2023 yili ödemelerinin 31 Mayis Çarsamba günü sona erecegini bildirdi. Belediyeden yapilan yazili açiklamada, “Emlak, Çevre Temizlik ve Ilan Reklam Vergilerinin Mayis ve Kasim aylarinda olmak üzere 2 esit taksitte ödeniyor. Vergi borcu olan mükelleflerin 31 Mayis Çarsamba günü mesai bitimine kadar emlak, çevre temizlik ve ilan reklam vergilerinin ilk taksitlerini, TC kimlik numarasi veya mükellef sicil numarasi ile Selçuklu Belediyesi hizmet binasi, içerisinde yer alan veznelere nakit veya kredi karti ile ödeyebilecekler. Türkiye’nin her yerindeki PTT subelerinden online sistem üzerinden mükellef sicil numarasi ve TC kimlik numarasi eklenerek ödeme yapabilecegi gibi e-belediyecilik uygulamasi çerçevesinde internet üzerinden www.selcuklu.bel.tr web adresinden de kredi karti veya banka karti ile vergilerini ödeyebilecekler” denildi.

ATM ve internetten vergi ödeme kolayligi

Vergi ödemeleri için ATM ve Internet bankaciligi uygulamasiyla mükelleflere kolayliklar saglandigina dikkat çekilen açiklamada; Ziraat Bankasi, Halkbank ve Vakifbank subelerinden ATM’lerden ve internet bankaciligi sistemi üzerinden de mükellef sicil numarasi ile vergi ödenebilecegi belirtildi. Kredi karti ile yapilan islemlerde mükellefler anlasmali bankalardan Ziraat Combo kredi kartlarina 6 taksit, diger kredi kartlarina tek çekim yaparak hiçbir vade farki olusmadan ödeme imkanindan faydalanabilecek. Sunulan hizmetlerle vatandaslarin zaman kaybetmeden hizli bir sekilde ödeme yapabilecegi belirtilen açiklamada mükelleflerimizin gecikme zammina maruz kalmamalari için belirtilen süre içinde vergilerini ödemeleri menfaatlerine olacaktir. Ödeme süresi içinde ödenmeyen vergiler için 6183 sayili kanun geregince gecikme zammi uygulanacak. Ayrica 7440 sayili kanun çerçevesinde vergi borcu yapilandirma islemleri de Mayis sonuna kadar devam edecek.
Kaynak: İHA