Mersin'deki Kurs Merkezleri Depremzede Ögrencilere Yeniden Umut Oldu

İçel Büyüksehir Belediyesi, 6 Subat depreminin ardindan İçel’e gelen depremzedeler için verdigi barinma desteginin yani sira ögrencilere verdigi egitim hizmetleri ile gençlerin umudu oldu.

Mersin'deki Kurs Merkezleri Depremzede Ögrencilere Yeniden Umut Oldu
Deprem sonrasi Hatay’dan İçel’e gelerek Büyüksehir Belediyesinin barinma alanlarinda yasamini sürdüren Miray Yesil Bahap ve Malik Mert Atasoy, yine İçel Büyüksehir Belediyesinin Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde YKS’ye hazirlaniyor. Miray ve Mert’in deprem nedeniyle yitirdikleri gelecege dair umutlari İçel’de yeniden filizlenirken, hayallerini gerçeklestirmek için YKS’ye daha hevesli çalisiyorlar.

YKS için artik daha umutlular

Erkek Ögrenci Yurdunda kalan ve Merkez Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinde sinava hazirlanmaya devam eden Miray ve Mert, depremin ardindan yasadiklari travmatik durumu, Büyüksehir Belediyesinin destekleri ile asmaya çalisiyor. Ailesi ile birlikte Samandag’dan gelen Miray ve Baskan Seçer’in depremzede ögrencilere ücretsiz kurs merkezi destegi tweeti üzerine Antakya’dan gelen Mert’in umudu yeniden yeserdi. Ikili, dersin disinda kalan bos zamanlarini ise gitar çalarak, kitap okuyarak ve arkadaslari ile vakit geçirerek degerlendiriyor.

“Kurs merkezinin yardimiyla kendime geldim”

Miray Yesil Bahap, bilgisayar mühendisligi bölümünde okumak istiyor. Büyüksehir Belediyesinin Erkek Ögrenci Yurdunda ailesiyle kalan Miray, Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinde YKS sinavina hazirlaniyor. Bahap, İçel’e geldigi ilk süreci ve verilen hizmetlerin kendisi için ne kadar önemli oldugunu anlatarak, “Ilk baslarda çok zorluydu. Ilk birkaç hafta o psikoloji ile çalisamadim ama burada hocalarin yardimiyla, kurs merkezinin yardimiyla kendime geldim. Hatta sinavlarda iyi dereceler de yapmaya basladim. Su anda iyiyim. Yurt açisindan çok rahatiz. Ilk geldigimiz günden beri bizimle çok ilgilendiler. Ögretmenler de çok cana yakinlar. Hatta burada çalisirken bile bize yardimci oluyorlar. Arada gelip bizi yokluyorlar ya da biz onlara soru götürebiliyoruz. Kurs merkezinde ise istedigim zaman özel ders alabiliyorum. Sinavlar konusunda da bir problemim yok. Arkadaslarimla beraberim, orada yeni arkadaslar edindim. Orada gayet rahatim, memnunum” dedi.



“Belediyenin sagladigi hizmetler beni çok sasirtti”

İçel’e alistigini ve çok sevdigini söyleyen Bahap, “İçel’e ilk geldigimde ‘Türkiye disinda çok ayri bir medeniyet’ dedim. Belediyenin saglamis oldugu kurs merkezi ve erkek yurdu beni gerçekten sok etti. Belediyenin bu kadar seyle ilgilenmesine çok da sasirdim. Çünkü ben Hatay’da hiç böyle bir sey görmedim. Adana’da falan da kaliyordum. Arada baska sehirlere de dayima, teyzeme gidiyordum ve böyle bir seyle ilk defa karsilasiyorum. Böyle ilgilenilmesi hosuma da gitti” ifadelerini kullandi.

“Vahap Baskan’in tweetine güvenerek geldim, güvenim bosa çikmadi”

İçel Büyüksehir Belediyesinin barinma ve kurs merkezi desteginden faydalanan bir diger isim de Malik Mert Atasoy. Baskan Seçer’in bir tweeti ile umutlari yeseren ve İçel’e gelerek hayallerini gerçeklestirmek için çalismaya devam eden Atasoy, yurtta edindigi arkadasi Miray’la gelecege hazirlaniyor.

Hatay Antakya’dan gelen Atasoy, elektrik elektronik mühendisligi bölümünde okumak istiyor. Depremin ardindan Baskan Seçer’in; ‘Deprem bölgesinden İçel’e gelen lise veya üniversite giris sinavlarina hazirlanan ögrencilerimiz tüm ilçelerimizdeki kurs merkezlerimizden ücretsiz faydalanabilirsiniz’ tweeti üzerine umutlandigini ve İçel’e gelmeye karar verdigini söyleyen Atasoy, “Aslinda ben ikinci büyük depremde de hala orada kalmaya devam ediyordum. Ondan sonra Vahap Seçer’in ögrencilere dershene açisindan yapilacak yardim tweetini gördüm. Ona güvenerek hemen bir basvuru yaptim. Basvurudan sonra da geldim. Çok sükür güvenim bosa çikmadi.Yurdumda kaliyorum. Burada arkadasimla birlikte derslerimize devam ediyoruz. Hocalarimiz da bize yardim ediyor. En büyük avantajimiz da soru sorabiliyoruz” diye konustu.



“Hem kalacak yerim var hem de dershanem var”

“Hem dershaneye hem de burayi çok verimli hale getirerek kullaniyoruz” diyerek sözlerine devam eden Atasoy, desteklerin beklediginden daha fazla oldugunu söyleyerek, “Sadece dershane destegi olacagini düsünüyordum. Geldigimde böyle bir imkanin oldugunu bana söylediler. ‘Ailenle birlikte sana yurt bulduk’ dediler. Çok sevindim. Hem yurdum, kalacak bir yerim var, hem de dershane var. Ikisi de birbirine yakin. Hem ulasim sikintim olmayacak hem de YKS’ye daha iyi hazirlanacagim; bayagi mutlu oldum” seklinde konustu.



“Deprem bölgesinden gelen 361 ögrencimizle sinavlara hazirlaniyoruz”

Sosyal Hizmetler Dairesi Egitim Hizmetleri Sube Müdürü Cem Karakus, depremzedelerin öncelikli ihtiyaci olan barinma sorununun ardindan ögrencilerin egitimlerinin sürmesi konusuna degindiklerini belirtti.

Karakus, “Bizler İçel Büyüksehir Belediyesi olarak Anamur’dan Tarus’a kadar birçok alanda barinma merkezleri olusturduk ve Egitim Hizmetleri Sube Müdürlügü rehberlik birimimiz de bu barinma merkezlerimizdeki yil sonunda sinava girecek ögrencilerimiz için bir alan taramasinda bulundular. Bu çalismanin ardindan su anda deprem bölgesinden gelen 361 ögrencimizle sene sonundaki sinavlara hazirlaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA