MASKI'nin Su Israfini Önlemeye Yönelik Çalismalari Sürüyor

Dogal kaynaklarin korunmasi ve su israfini önlemeye yönelik il genelinde yogun mesai harcayan MASKI Genel Müdürlügü, su kaçak tespit cihazi ile gece gündüz kontrollerine ara vermeden devam ediyor. Yüzeye çikmayan su patlaklari bulunarak ekiplerin hizli müdahalesi saglaniyor. Çalismalarla birlikte su israfinin önüne geçilerek vatandaslarin kesintiler nedeniyle magduriyet yasamalarinin da önüne geçiliyor.

MASKI'nin Su Israfini Önlemeye Yönelik Çalismalari Sürüyor
Manisa merkez ve ilçelerinde su tasarrufunu saglamak ve israfini önlemek için çalismalarina araliksiz devam eden Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, teknik ekip ve donanimiyla gece gündüz denetimlerini sürdürüyor. Içme Suyu Dairesi Baskanligi ekipleri tarafindan Merkez ve ilçelerde su kaçak tespit cihazi ile sebeke kaçaklarinin kontrolü gerçeklestirilerek yüzeye çikmayan arizanin bulundugu bölge titizlikle tespit ediliyor. Tespit edilen ariza noktasal olarak ekipler tarafindan kazilarak ve onarimi yapilarak kisa bir süre içerisinde kaçak önlenmis oluyor. Çalismalar neticesinde vatandaslarin büyük çapli kesintiler nedeniyle magduriyet yasamalarinin önüne geçiliyor.

"Suyumuzu korumak için var gücümüzle çalisiyoruz"

MASKI Genel Müdür Yardimcisi Erman Aydinyer, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün liderliginde MASKI Genel Müdürlügü olarak suyun korunmasi ve israfini önlemeye yönelik çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Su kayip ve kaçaklarin en aza indirilmesi amaciyla teknolojik imkanlari da en iyi sekilde degerlendiriyoruz. Içme Suyu Dairesi Baskanligimiz bünyesinde bulunan su kaçak tespit cihazi ile düzenli olarak saha kontrolleri yapiliyor, yüzeye çikmayan su kaçaklari tespit ediliyor. Ekiplerimiz gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalismalarini sürdürüyor. Ariza yerinin tespit edilmesi, kazi çalismasinin en az sekilde yapilmasi da ekonomik anlamda önemli kazanimlar sagliyor. Böylece ariza büyümeden vatandaslarimizin magduriyetini önlüyor ve en önemlisi de en degerli kaynagimiz olan suyun israf edilmesinin önüne geçiyoruz. Suyumuzu korumak için var gücümüzle çalismalarimiza devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA