Kanada'da Orman Yanginlari 110 Farkli Noktada Devam Ediyor

Kanada’nin Alberta eyaletinde cuma günü baslayan orman yanginlari 110 farkli noktada devam ederken 36 noktadaki yangin kontrolden çikti. Sivillerin tahliye edildigi Alberta eyaletinde acil durum ilan edildi.

Kanada'da Orman Yanginlari 110 Farkli Noktada Devam Ediyor
Kanada’nin Alberta eyaletinde cuma günü baslayan orman yanginlari devam ediyor. Yanginin 78 noktadan 110 farkli noktaya kadar yayildigi, kontrolden çikan bölgelerin sayisinin ise 19’dan 36’ya yükseldigi açiklandi. Alberta’daki Fox Lake’de yasanan yanginda bin 458 hektarlik alan küle dönerken yanginda yaklasik 20 ev de kullanilamaz hale geldi. Bölgede yasayan 3 bin 600 kisi de evlerinden tahliye edildi. Alberta’nin Drayton Valley kasabasindaki orman yangininda ise su ana kadar bin 500 hektarlik alan kül oldu, 7 bin 200 kisi ise tahliye edildi.

Alberta eyaletinde acil durum

Alberta Eyalet Basbakani Danielle Smith, daha önce benzeri görülmemis siddetteki yanginlar sonucu 24 binden fazla kisinin evlerinden tahliye edildigini ve eyalette acil durum ilan edildigini açikladi.

Bu yilin basindan bu yana meydana gelen yanginlarda su ana kadar 43 bin hektarlik alanin küle döndügünü sözlerine ekleyen Smith, acil durumlarda kullanmak üzere 1.5 milyar Kanada dolari bütçe ayirdiklarini açikladi.

Bölgeye ek olarak Quebec ve Ontario eyaletlerinden ekiplerin geldigini söyledi.

Kaynak: İHA