Hastane Çalisanlari El Hijyenine Eglence Ile Dikkat Çektiler

Bayburt Devlet Hastanesinde ’Dünya El Hijyeni Günü’ nedeniyle çocuklara el hijyeninin önemi çesitli etkinliklerle anlatildi. Enfeksiyon komitesinin düzenlemis oldugu müzikli, palyaçolu tiyatro etkinliginde çocuklar hem keyifli dakikalar geçirdiler, hem de eglenerek ögrendiler.

Hastane Çalisanlari El Hijyenine Eglence Ile Dikkat Çektiler
El hijyeninin önemine dikkat çekmek, farkindaligi artirmak amaciyla böyle bir etkinlik düzenlendiklerini söyleyen Bayburt Devlet Hastanesi Bashekimi Dr. Murat Canpolat, "5 Mayis El Hijyeni Günü nedeniyle, el yikamanin önemine vurgu yapmak amaciyla enfeksiyon komitemiz tarafindan çocuklarimiza yönelik bir etkinlik düzenledi.

Burada çocuklar ellerini nasil yikamasi gerektigini, sabunu, suyunu ne sekilde kullanmasi gerektigini eglenerek ögrendiler. Özellikle disaridan eve gelen çocuklarin ellerini yikamasi düzenlemis oldugumuz etkinlikte vurgulandi. Çalisma arkadaslarimizdan palyaço olanlar oldu, çocuklarin istedikleri karakterlerden yüz boyama yapan arkadaslarimiz oldu hepsine çok tesekkür ediyorum. El yikamanin önemini vurgulayacak güzel bir etkinlik oldu emegi geçen herkese tesekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Palyaço ile keyifli vakit geçiren çocuklar, el yikamanin önemini anladiklarini söyleyerek, disaridan eve gelince, yemekten önce ve sonra, tuvaletten çikinca ellerini her zaman yikayacaklarinin sözünü verdiler. Tiyatro etkinliginin ardindan çocuklar müzikle dans ettiler, ardindan pasta kestiler. Düzenlenen etkinlik toplu fotograf çekiminin ardindan son buldu.
Kaynak: İHA