Erzurum'da Dolandirici Çetesi Çökertildi, 22 Sahis Gözaltina Alindi

Polis bir dolandirici sebekesini daha çökertti. Erzurum’da dolandirici sahislarin N. T. isimli bir vatandasi arayarak "Türkiye Varlik Hayat Sigortasindan ariyoruz. Geçmis dönem borçlarinizi ödemezseniz tüm mal varliklariniza icra gelecek” yalaniyla, 1 milyon 700 bin TL dolandirmalari üzerine harekete geçildi.

Erzurum'da Dolandirici Çetesi Çökertildi, 22 Sahis Gözaltina Alindi
Erzurum Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde, Erzurum Il Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügü tarafindan baslatilan sorusturmada, Istihbarat Sube Müdürlügü’nün de destegi ile süpheli sahislarin açik kimlik bilgileri tespit edilerek operasyonun dügmesine basildi.

Polis 3 ay süre ile süpheli sahislari teknik ve fiziki takibe aldi. Bu arada suç örgütü lideri Selim D.’nin Istanbul Beykoz ilçesinde lüks bir villa kiralayarak dolandiricilik sebekesini buradan yönettigi ve vatandaslari burada kurdugu sistem ile dolandirdigi tespit edildi.

Polis magdur sahislardan 17 kisiye ulasarak gerekli islemlere basladi ve süphelilerin ayni yöntem ile Türkiye genelinde 61 vatandasi toplamda 5 milyon TL den fazla dolandirdiklari tespit etti.

Emniyet kuvvetleri 4 Mayis 2023 günü Erzurum merkezli Istanbul, Agri ve Manisa illerinde 24 kisilik suç örgütüne yönelik es zamanli olarak yaptigi operasyon ile süpheli sahislardan 22’si yakaladi.

Süphelilerin evlerinde yapilan aramalarda çok sayida vatandasa ait kimlik, adres ve kisisel verilerin tutuldugu dokümanlar ve baska sahislara ait kredi ve banka kartlari, dolandiricilikta kullanilan cep telefonlari, sim kartlar ve bilgisayarlar ele geçirildi. Süpheli 22 sahis saglik kontrollerinden sonra polis esliginde Erzurum Adliyesi’ne getirildi.

Adliye girisinde bazi süphelilerin aileleri geldi.

Bu arada süpheli sahislarin bankada bulunan hesaplarina mahkeme karari ile suç geliri kapsaminda el konuldu. Ayrica örgüt lideri Selim D.’nin 1 yildir cezaevi firarisi oldugu ve 21 yil kesinlesmis hapis cezasinin oldugu ifade edildi.
Kaynak: İHA