Depremzedelerin Içme Suyu Aboneliklerinde Ve Ücretlerinde Kolaylik Saglandi

MASKI Genel Müdürlügü Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, Asrin Felaketinden etkilenerek Manisa’ya gelen depremzedelere de yardimci olduklarini belirterek, bugüne kadar kuruma basvuruda bulunan 447 kisinin islemlerini tamamladiklarini belirtti.

Depremzedelerin Içme Suyu Aboneliklerinde Ve Ücretlerinde Kolaylik Saglandi
MASKI Genel Müdürlügü Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, daire baskanligi olarak yürüttükleri çalismalari anlatti. Akbas, deprem felaketinden etkilenerek Manisa’ya gelen 447 abonenin islemlerini tamamladiklarini söyledi.

Akbas ayrica, su tasarrufu egitim projesini ve kaçak su kullanimina yönelik yürüttükleri çalismalari da anlatti.

“447 depremzede abonemiz için su bedeli 1 TL’dir”

Deprem bölgesinden Manisa’ya yerlesen depremzedelere yönelik yürütülen çalismalar hakkinda da açiklamalarda bulunan Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, “Idaremizin Olaganüstü Genel Kurulunda Manisa Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün’ün talimatlari dogrultusunda Büyüksehir Meclis üyelerimizin destekleriyle depremzede vatandaslarimiz için anlamli bir karar aldik. Aldigimiz karar dogrultusunda AFAD’tan alinan ve depremzede oldugunu gösteren bir belge ile afet bölgesinden Manisa’miza gelen vatandaslarimizin aboneliklerini ivedi bir sekilde yerine getirerek Türkiye’de öncü olduk. Hem kartli sayaç hem de mekanik sayaç kullanan depremzedelerimiz için sembolik olarak belirledigimiz miktar ile suyu 1 TL’ye kullandirmaya basladik. Baslattigimiz bu çalisma ile su ana kadar kurumumuza basvuran 447 depremzede abonemiz bulunmaktadir. Depremin ilk gününden itibaren arama kurtarma çalismalarindan tutun da altyapi çalismalarina kadar tüm ekiplerimiz afet bölgesinde seferber oldu. El ele vererek birlik ve beraberligimizi bir kez daha böylesine aci günümüzde göstermis olduk. Allah bir daha böyle afetler yasatmasin” dedi.



“Kaçak su kullanimina taviz yok”

Su kayip-kaçaklarini engellemek için Idare olarak yürütülen çalismalardan da bahseden Talip Akbas, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Cengiz Ergün, kayip kaçak su kullaniminin önüne geçilebilmesi noktasindaki hassasiyetiyle Türkiye’de öncü olmus bir isimdir. 2014 yilindan bu yila kadar içme suyu, kanalizasyon ve yagmur suyu hattinda 5 bin kilometre gibi ciddi bir yatirim yapildi. Kirsal mahallelerin 265’inde yapilan alt ve üstyapi hizmetleriyle mahallelerimizin gelecegine çok önemli yatirimlar yapilmistir. Kaçak su kullanimi noktasinda da 648 bin abonemizin hakkini gözeterek esit bir sekilde su dagitimi noktasinda özel bir ekip kurduk. Bu konuda asla taviz vermiyoruz. Özel olusturdugumuz ekiplerimiz ile birlikte aylik ve haftalik raporlarimizi alip gerekli incelemeleri yapiyoruz. Buradaki tespitlerimizle de gerekli tutanaklarla idari islemleri gerçeklestiriyoruz. 2020 yilinda 570, 2021 yilinda 1.077, 2022 yilinda da 1.331 kaçak su tespiti yaptik. Hukuksuz kullanima asla taviz vermiyoruz” dedi.



“20 bin ögrenciye su tasarrufu egitimi verdik”

Abone Isleri Dairesi Baskani Talip Akbas, içme suyunun tasarruflu kullanilmasi noktasinda da önemli açiklamalarda bulunarak, “Suyumuzu tasarruflu kullanabilmek noktasinda bugüne kadar 20 bin ögrencimize su tasarrufu egitimleri verdik. Aslinda vatandas olarak yapmamiz gereken seyler çok basit. Örnek vermek gerekirse dis firçalarken suyumuzu kapatalim, musluklari bosa akitmayalim vb. konulardir. Bu kapsamda okullarda ve Kur’an kurslarinda çocuklarimiza egitimler verdik ve vermeye devam ediyoruz. Isin özü tüketimlerimizi her alanda kontrol etmemiz gerekiyor. Suyumuzu bilinçli bir sekilde tüketmemiz gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA