Cinayete Kurban Giden Büyüksen Çiftinin Çocuklari Açiklamasi 'Adalet Yerini Buldu'

Konya’da 2018 yilinda cinayete kurban giden Metin ve Necla Büyüksen çiftinin öldürülmesine iliskin karar davasinin çocuklari açiklamalarda bulundu. Çiftin ogullarindan Osman Büyüksen, “Geldigimiz bu noktada, geç de olsa adaletin tecelli ettigini düsünüyoruz. Annemle babami getirmeyecek belki ama bu saatten sonra artik biz, sadece yasimizi tutacagiz. Buruk bir sevinç de demeyeyim ama biraz daha huzurunu yasiyoruz" dedi.

Cinayete Kurban Giden Büyüksen Çiftinin Çocuklari Açiklamasi 'Adalet Yerini Buldu'
Konya’da merkez Karatay ilçesine bagli Ismil Mahallesinde 2018 yilinda evlerinde öldürülen Metin ve Necla Büyüksen çiftinin davasi geçtigimiz Cuma günü Konya 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Davanin karar durusmasinda tutuklu sanik cinayet zanlisi Ertugrul Çelik hakkinda, Metin ve Necla Büyüksen çiftini öldürme suçundan 2 kez müebbet hapis cezasi, konut dokunulmazligini ihlalden 4 yil, Büsra Büyüksen’i yaralama suçundan ise 9 ay, sanik Abdullah Basdemir’e azmettirme suçundan 1 kez müebbet hapis cezasi, konut dokunulmazligini ihlal suçundan 4 yil hapis cezasi, tutuklu sanik Esra Tas ise azmettirme suçundan müebbet cezasi ile konut dokunulmazligini ihlal suçundan 4 yil hapis cezasina çarptirildi.

“Geç de olsa adaletin tecelli ettigini düsünüyoruz”

Metin ile Necla Büyüksen çiftin oglu çocuklari olayin yasandigi evde bir araya gelerek basin açiklamasi yapti. Karar celsesinde süphelilerin suçlulari sabit görülerek gereken cezaya çarptirildiklarini söyleyen çiftin oglu Osman Büyüksen, “Geldigimiz bu noktada, geç de olsa adaletin tecelli ettigini düsünüyoruz. Annemle babami getirmeyecek belki ama bu saatten sonra artik biz, sadece yasimizi tutacagiz. Buruk bir sevinç de demeyeyim ama biraz daha huzurunu yasiyoruz. Annem ve babam bu saatten sonra artik huzur içerisinde uyuyacaklarini, mezarlarinda rahat edeceklerini düsünüyorum. Bu eve girerken artik biraz daha alnimiz ak, biraz daha basimiz dik olacagini düsünüyorum. Çünkü bu süre içerisinde mezarina giderken utanarak gidiyordum. Eve girerken utanarak gidiyordum. Simdi biraz daha rahatim” dedi.



“Iftira atmamiz gibi bir sey kesinlikle söz konusu degil”

Osman Büyüksen, "Kamuoyunda yanlis dezenformasyon nedeniyle farkli algilar olusturuldu. Bunun da biz sikintilarini yasadik. Yasamaya devam ediyoruz. Fakat olay aslinda söyle, 28 klasör, 7 bin 500 sayfadan olusan bir dosyanin içerisinde her sey çok titizlikle arastirilmis. Dinlemeler sadece bu yanlis adres mevzusu ilgili olmamis, her sey detayli bir sekilde arastirmis ve dosya bu sekilde aydinlatilmis. Dosyanin içerigini bilmeyenler, okumayanlar bu dosyayla ilgili ekrandan gördükleriyle ilgili yorum yapmamalarini, daha anne ve babasini kaybeden insanlara karsi empati yapmalarini istiyorum. Biz anne babamin dosyasini kapatacak insanlar degiliz. Böyle bir algiyi olusturuluyor. Böyle bir seyden bahsediliyor. Iste Osman böyle bir seye nasil inanir? Gibi konusmalar yapiliyor. Dosyanin içerigini okuyanlar bu olayin bu sekilde oldugunu biliyorlar. Bu olayi su ana kadar arastiran savcilar, karar veren hakimler bu olayla ilgili dosyayi nasil kapatabilirler? Hiç kimsenin vicdanina sigmaz. Kaldi ki biz bu süpheli sahislari tutuklanana kadar isimlerini duymadik. Dolayisiyla bunlarla ilgili bizim bir ifade vermemiz bunlara iftira atmamiz gibi bir sey kesinlikle söz konusu degil” seklinde konustu.



“Bizim için buruk bir sevinç oldu”

Olay sirasinda anne ile babasinin yaninda bulunan ve olayda yarali olarak kurtulan Büsra Büyüksen ise “Sahislarin cezalari da belli oldu. Yani bizim için buruk bir sevinç oldu ama sonuçta adalet yerini buldu. Buradan emegi geçen herkes herkese çok tesekkür ederim” ifadelerini kullandi.

“Annemin babamin acisini, yasini yasayamadan yasadim”

Çiftin ogullarindan Ugur Büyüksen, “Bu zamana kadar hep toplumda katil olarak gösterdiler. Annemin babamin acisini, yasini yasayamadan yasadim. Ama çok sükür ki katiller bulundu. Gereken cezayi aldilar. Bu saatten sonra hani ben, annemin, babamin, yasini yasayarak ömrümü böyle yasayacagim. Ben emegi geçen herkese bu isle herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA