CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Yüzüncü Yilda Yüz Bin Ögretmen Atamasi Yapacagiz'

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Baskani ve Cumhurbaskani adayi Kemal Kiliçdaroglu, Kirsehir’de halka hitap etti. Kiliçdaroglu konusmasinda, "Size sözüm var. Bu ülkeye huzuru, bu ülkeye barisi getirecegim. Size söz ayrismayi degil, kucaklasmayi getirecegim. Size sözüm var, alin teri döküp kazananin hakkini teslim edecegim. Size sözüm var" dedi.

CHP Lideri Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Yüzüncü Yilda Yüz Bin Ögretmen Atamasi Yapacagiz'
Cacabey Meydaninda halka hitap eden Kemal Kiliçdaroglu, "Degisimden yana misiniz ? Alin terinden yana misiniz ? Haktan, hukuktan ve adaletten yana misiniz? Size sözüm var. Bu ülkeye hakki, hukuku ve adaleti getirecegim. Size sözüm var. Alin teri dökenlerin hakkini teslim edecegim. Bugünkü hayat pahaliligi içinde en büyük sorunu yasayan kadindir. Bugünkü hayat pahaliligi içinde bir dertleri alip derman üretmeye çalisan yine kadinlardir. Biz sikintilar çeken kadinlardir. Pazara gidip mutfaktaki yangini gören kadinlardir. O nedenle benim kadinlara borcum var. Rahmetli annem okuma yazma bilmezdim. Ve dolayisiyla evdeki bütün sikintilari yasardi. Bütün sikintilari. Rahmetli babam yedi kardese bakardi biz yedi kardesiz. Yedi kardese bir bayramda ayakkabi aldigini hiç hatirlamam. Çünkü alacak gücü yoktu. Ama bizi okuttu, bizi okuttu. Yedi kardes içinde üniversiteye giden sadece benim. Çünkü digerlerini gönderecek parasi, imkani da yoktu. Ama benim simdi piril piril üniversite mezunu üç evladim var. Üç evladim onlarin ne is yaptigini kimse bilmez. Ben genel baskanim diye asla ve asla gidip bir yerlerde üstten konusmadilar. Her birisi kendi ekmegini çikardi. Çalisiyor, üretiyor, kazaniyor, bir seyler Yapmaya çalisiyor. Isterim ki her anne baba evladini iyi bir okula gönderebilsin. Çünkü egitim bizim en temel sorunlarimizdan birisidir. Ve onun için de hep birlikte mücadele etmek ve evlatlarimizi okutmak zorundayiz. Evlatlarimiz ne kadar iyi egitim alirsa Türkiye o kadar hizla büyür ve hizla kalkinir. Sevgili anneler size sözüm var. Hiçbir çocugun yataga girmedigi bir Türkiye’yi insa edecegim. Hiçbir çocugun, hiçbir çocugun ayni desteklerin sigortasiyla göreceksiniz. Aile destekleri dolayisiyla hiçbir ailede, hiçbir ailede benim gelirim yoktur, feryadini duymayacaksiniz. Her ailenin en az asgari ücret düzeyinde geliri olacak. Ve bu gelir kadinin banka hesabina yatacak. Dolayisiyla kadin bankaya gidecek fakir yoksul kadin bankaya gidilecek. Her ay düzenli bankadan parasini çekecek, çoluk çocugun rizkini saglayacak. Onun fakir oldugunu, onun yoksul oldugunu sosyal devletten baska kimse bilmeyecek" diye konustu.



Cumhuriyetin yüzüncü yilinda yüz bin ögretmen atamasi yapacagiz

Kirsehir’de halka hitap eden Kemal Kiliçdaroglu, Ferhat ile Sirin gibi okulla ögretmenini kavusturacaklarini ve Cumhuriyetin yüzüncü yilinda yüz bin ögretmen atamasi yapacaklarini belirtti.

Kiliçdaroglu, konusmasinda, "Köyde, tarlada, çalisan, traktörde çalisan bütün gençlerin sosyal güvenlik primini de devlete ödeyecegiz. Böylece, böylece köy hareketlenecek. Köyde çalismak cazip hale gelecek. Ayrica bir çözüm daha var. Bütün köy okullarini açacagim ve ögrencilerimiz kendi Köylerinde okullara gidecekler. Yüz bin ögretmenin atamasini cumhuriyetin yüzüncü yilinda yapacagiz. Göreceksiniz. Ferhat ile Sirin’in bulustugu gibi ögretmen ve ögrenciyle bulusturacagiz. Bölgede herkesin ürettigi ve herkesin kazandigi bir ekonomik atmosferi olusturmak zorundayiz."
Kaynak: İHA