Çakir, Cumhur Ittifaki Ruhunu Anlatti

MHP Erzurum Milletvekili adayi Mehmet Musa Çakir, 14 Mayis degerlendirmesini Cumhurbaskani Erdogan’in mitingi üzerinden yapti. Çakir, “Erzurum’daki miting Cumhur Ittifaki ruhunun, Dadaslarin devlet ve millet askinin bir tezahürüdür. Bu ruhu ne içerideki Irlandalilar bozabilir ne de disaridaki ecnebi aga babalari” dedi.

Çakir, Cumhur Ittifaki Ruhunu Anlatti
Erzurum’un, siyaseten Türkiye’nin hep aynasi oldugunu ve bu gerçegin hiçbir zaman degismediginin altini çizen Çakir, “Türk siyasetinin yakin tarihini mercek altina alan herkes görecektir ki, Erzurum ne demisse, o olmustur. Erzurum siyaseten nasil bir egilim ortaya koymussa, o gerçeklesmistir. Cumhurbaskanimizin Erzurum’daki mitingi de, iste bu çerçevede degerlendirilmelidir” diye konustu.

Cumhur Ittifaki’nin kesinlikle muhalefeti temsil iddiasinda bulunan Millet Ittifaki gibi kaygan bir zemin üzerinde bulunmadigini vurgulayan Mehmet Musa Çakir, “Onlar birbirlerine yanlis yapabilirler, onlar ortakliklarina halel getirebilirler, onlar ilkelerini, ahlaklarini, siyasi onur, namus ve haysiyetlerini birbirlerine karsi pes paralik edebilirler. Tiyatro sahneleyebilir, algi olusturabilir, hem birbirlerine, hem de kendi seçmenlerine karsi türlü hileler sergileyebilirler, bu onlar için normal. Fakat Cumhur Ittifakina bakanlar sadece ve sadece samimiyeti, sadakati, gayreti, millete hizmet için coskuyu, heyecani, birlik ve beraberlik ortamini görebilirler. Bu ittifak iste bu yüzden bu milleti yönetmeye talip. Çünkü Cumhur Ittifaki’nin ilkeleri var, çizgileri var, kirli iliskileri yok, yanlis isi yok, farkli hesabi yok, yolu da dogru, yordami da dogru. Iste aziz milletimiz bu yüzden Cumhur Ittifaki’nin yaninda ve 14 Mayis’ta iste bu yüzden yeniden Cumhur Ittifaki diyecek. Erzurum’daki mitinge gören gözlerle bakanlar, 15 Mayis’i rahatlikla görebilir. Bu manzarayi ne içimizdeki Irlandalilar bozabilir, ne de onlarin sinirlar ötesinde is tuttuklari emperyalist aga babalari bozabilir. Sayin Genel Baskanimizin ve Cumhur Ittifaki adayimiz Sayin Cumhurbaskanimizin da ifade ettigi gibi, kitapsiz, bayraksiz ve ezansiz olan da bellidir, ihanet ve hiyanet pesinde kosan da bellidir” diye konustu.

Kaynak: İHA