STSO Baskani Kuzu, OSB Yatirimlarini Yerinde Inceledi

Siirt Ticaret ve Sanayi (STSO) Baskani Güven Kuzu ve beraberindeki heyet, Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) üretim yapan firmalari ziyaret etti.

STSO Baskani Kuzu, OSB Yatirimlarini Yerinde Inceledi
Ilk olarak Siirt Organize ve Sanayi Bölge Müdürü Habib Öner’i ziyaret eden Baskan Kuzu, OSB ve yatirimlar hakkinda bilgi aldi. Siirt Ticaret ve Sanayi heyeti, OSB Müdürlügü ziyaretinin ardindan Ekcan Metal A.S. yöneticisi Basri Ekinci’yi ziyaret etti. Ziyarette Siirt Ticaret ve Sanayi Baskani Kuzu, Ekcan Metal A.S’nin Siirt’e kazandirdigi yeni yatirim alanlari ve üretim sahasini gezerek bilgi aldi.

Ekcan Metal A.S. tarafindan OSB’de kisa süre içinde kurulacak ve ihracata yönelik fermuar, dügme ve fermuar seridi (Kürsör) fabrikasinda ilk etapta 400 personelin çalisacagini belirten YCK Grup Tekstil ve Ins. Tic. A.S Yönetim Kurulu Baskani genç yatirimci Basri Ekinci, fabrikalarin yil sonu Ekim veya Kasim aylarinda faaliyete geçecegini belirtti.

Siirt’teki yatirimlarin ülke ekonomisine ve Siirt istihdamina katki sagladiginin altini çizen Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskani Güven Kuzu, Siirt’e yatirim yapmak isteyen yatirimcilari her türlü destekleyeceklerini belirterek, "Siirt gelisiyor, büyüyor ve ihracat yapiyor. Siirt OSB, ilimizin göz bebegidir, ilimize ve ülkemize katki saglayacaktir. Ben süreçte emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Ilimizde gerçeklesen yatirimlar, yatirim yapmak isteyenleri de tetikleyecektir. Bu çerçevede ilimizde yatirim yapan Ekcan Metal A.S yetkilileri Basri ve Bedri Ekinci kardeslere özellikle tesekkür ediyorum. Herkesi ilimize yatirim yapmaya davet ediyoruz. Bizler, DIKA olarak, Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi olarak ilimize yatirim yapmak isteyecek herkesin emrinde olacagiz. Yeter ki, ilimizde istihdam artsin, ilimizin ekonomi, ülke ekonomisine destek versin” dedi.

Ziyarette, Siirt Ticaret ve Sanayi Odasi Baskanvekili Fuat Özgür Çalapkulu, Baskan Yardimcisi Kadir Demirhan, yönetim kurulu üyeleri yer aldi.
Kaynak: İHA