Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bu Bir Varlik Seçimidir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 14 Mayis seçimlerinin Türkiye için bir varlik seçimi oldugunu belirterek, "Bu seçimde teröristlere ülkeyi birakmayacagiz. Bay bay Kemal’in PKK’li dostlari varsa, bizim de milletimiz var" dedi.

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bu Bir Varlik Seçimidir'
14 Mayis seçimleri öncesi AK Parti İçel Il Baskanliginca Millet Bahçesi yanindaki alanda düzenlenen mitinge katilan Cumhurbaskani Erdogan, esi Emine Erdogan ile birlikte kalabaligi selamladi. Miting alaninda seslendirilen Cengiz Kurtoglu’nun ’Duyanlara duymayanlara’ sarkisina eslik eden Cumhurbaskani Erdogan, "14 Mayis’ta insallah bu sevdamizi tavan yaptiracagiz" ifadelerini kullanarak, meydanda toplanan kalabaliga, "Hazir miyiz buna? 14 Mayis’ta sandiklari patlatiyor muyuz?" diye sordu.

"Muz seralari zarar gören vatandaslarimiz müsterih olsun"

Konusmasina, "Bu ne ihtisam? Bu ne güzellik? Elhamdülillah. Hamdolsun. Demek ki sevdalar karsiliksiz olmuyor. Biz seviyoruz, İçel de bizi seviyor" sözleriyle baslayan Erdogan, bu sabah yasanan hortum felaketi sebebiyle Anamurlulara geçmis olsun dileklerini iletti. Cumhurbaskani Erdogan, "Yaralanan vatandaslarima Allah’tan sifalar diliyorum. Muz seralari zarar gören vatandaslarimiz müsterih olsun. Devletimiz her zaman oldugu gibi onlarin da yanindadir. Yaninda olacaktir. Hasar tespitinin ardindan kendilerine gerekli destek verilecektir. Bir yili askin hemhal olamadigimiz İçel’i gerçekten özlemisiz. Hele hele bu alani çok özlemisiz. Bu alana çok geldik. Ve bu alanda açilislarimiz, mitinglerimiz çok oldu. Basini Toroslara yaslayan, ayagini Akdeniz’e uzatan İçel’i sevmemek, İçel’i özlememek mümkün mü?" seklinde konustu.



"Bu seçimde teröristlere ülkeyi birakmayacagiz"

İçel’e Kayseri’den geldigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Kayseri’de bugün katilim neydi biliyor musunuz? 135 bin. Simdi İçel’in de resmi rakamlarini aldim. Hamdolsun, 80 bin. Demek ki gümbür gümbür sandiga gidiyoruz. Tabii bütün ahbap, es, dost, insallah onlari da sandiga götürecegiz. Bu bir varlik seçimidir. Bu seçimde teröristlere ülkeyi birakmayacagiz. Bay bay Kemal’in PKK’li dostlari varsa, bizim de milletimiz var. Ben buradan İçel’in komsulari Karaman’a, Nigde’ye, hemen karsimizdaki Kibris’a da selamlarimizi gönderiyorum. Insallah en kisa sürede bu sehirlerimizi de ziyaret edecek, hasret giderecegiz. Sali günü de insallah Adana’da olacagiz. Türkiye’nin 81 vilayetinin her birinin bizim kalbimizde ayri bir yeri var" diye konustu.

İçel’e daha önce gelmeyi planladiklarini ancak küçük bir rahatsizlik geçirdigini animsatan Erdogan, söyle devam etti:

"Rabbime beni böyle bir ülkenin evladi kildigi için ne kadar hamdetsem azdir. İçel gibi bir sehrin yoldasi ettigi için hamdediyorum. Tabii İçel’in, ülkemizin tariminda, sanayisinde ticaretinde ayri bir yeri var. Bizim dev bir liman sehrimiz İçel. Siradan bir yer degil. Hepsinden önemlisi İçel’in, ülkemizin insan zenginliginin tüm renklerini bünyesinde barindiran özelligiyle kalplerimizde ayri bir yeri var. Biz İçel’i Yörük’üyle, Arap’iyla, Kürt’üyle hangi kökenden olursa olsun tüm insanlariyla seviyoruz. Kardeslerim biz yaratilani yaratandan ötürü seviyoruz. Bizim dinimizde ayrim yok. Bizim dinimizde üstünlük ancak Allah’a olan yakinliktadir. Biz İçel’i Sünni’siyle, Alevi’siyle hangi inanca mensup olursa olsun, tüm insanlariyla seviyoruz. Biz İçel’i serada çalisan çiftçisiyle, fabrikada alin teri döken emekçisiyle, limanda yük indirip bindiren isçisiyle, ormani yasatan köylüsüyle seviyoruz. İçel, tüm bu vasiflariyla kardeslik sehri unvanini hak ediyor. Su karsimdaki azamete bakiyorum. Su güzellige bakiyorum. Aman ya Rabbi. Ne güzellik bu. İçel tüm bu degerleriyle tarihten bugüne, bugünden gelecege iste burada oldugu gibi köprü kuruyor."

"İçellileri kursun asker saniyorlar"

Simdi İçellilerin önünde kendisi ve ülkesi için yeni bir firsat oldugunu dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, "Bu firsat 14 Mayis seçimleridir. Biz Türkiye Yüzyilini İçel’le birlikte insa etmek istiyoruz. Biliyorsunuz birileri İçellinin iradesini çantada keklik görüyor. Bugüne kadar İçel’de tugla üstüne tugla koymamis, bir gönüle dokunmamis olanlar İçelliyi kursun asker saniyor. İçel’in bizim zenginlik olarak gördügümüz farkliliklarini, varliklarinin sermayesi haline getirenler, sizleri hiçe sayiyor. Halbuki biz İçel’in kendisine yapilan her esere, verilen her hizmete vefasini çok iyi biliriz. İçel’de hep icraci arkadaslarimizi görevlendirmemizin sebebi de budur. Çünkü biz laf degil icraat pesindeyiz" dedi.



"Bu seçim bazi senaryolarin bir kez daha devreye alinma tesebbüsüdür"

Seçim gününe bir hafta kaldigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, konusmasini söyle sürdürdü:

"Pazar günü sandiga gidip oyunuzu kullanacaginiz zaman, lütfen su gerçekleri aklinizdan çikarmayin. Bu seçim birileri için bay bay Kemal’i cumhurbaskani yapma, CHP’ye seçim kazandirma, yanindaki partileri mutlu etme seçimi degildir. Bu seçim, ülkemizde uzun süredir farkli görünümlerle defalarca denenip de bir türlü milletin sinesini, bizim kararliligimizi asamayan senaryolarin bir kez daha devreye alinma tesebbüsüdür. Bölücü örgütün güdümündeki partinin canhiras bir sekilde bay bay Kemal’i desteklemesinin sebebi budur. Kandil, bay bay Kemal’i niçin destekliyor? Kandil’deki terörist baslari niçin destekliyor? Kandil’den bu zat için her gün yeni bir destek mesaji gelmesinin sebebi budur. Her firsatta CHP tabanina, IYI Parti tabanina, Saadet tabanina hakaret eden HDP’lilerin, birden basimiza en büyük Kemalci kesilmesinin sebebi budur. Darbeci FETÖ’cülerin devletin basina çökmek için heyecanlanmalarinin sebebi budur. Avrupa’daki, Amerika’daki medya kuruluslarinin, devlet kurumlarinin Türkiye seçimlerinde açikça taraf tutmalarinin sebebi budur. Iste kardesinize onlarin bu denli saldirmalarinin sebebi de budur. Ülkede ne kadar devlet ve millet düsmani, LGBT’ci çesitli görünümler altinda yikici faaliyet yürüten varsa, hepsinin ’Bay bay Kemal’ demesinin sebebi budur. CHP LGBT’ci mi? IYI Parti LGBT’ci mi? HDP LGBT’ci mi? Bunlarin yanlarindaki de LGBT’ci mi? Fakat AK Parti’ye LGBT sokulamaz. MHP’ye, LGBT sokulamaz. Cumhur Ittifaki’na LGBT sokulamaz. Çünkü bizde aile kurumu kutsaldir. Biz aile kurumumuza leke sürdürmeyiz. Ne Kiliçdaroglu’nun, ne masadaki güya milliyetçi ortaginin, ne digerlerinin ne de CHP’nin herhangi bir yöneticisinin bunlarin hiçbirine sesi çikiyor mu? Çikmiyor. Kendi sehirlerine hizmet etmek disinda her seyi yapan sehir sehir dolastirilarak sahne verilen belediye baskanlari var ya. Onlarin da sesi çikmiyor. Kiliçdaroglu’nu seçtirmek için gece gündüz çalisan medya kuruluslari birakin ses çikarmayi, terör örgütlerine methiyeler diziyor. Koalisyon masasi, adeta teslimiyet masasi haline dönüsmüs durumda."

Muhalefetin geçmisteki durumunu sinevizyon gösterimi ile izletti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, CHP’li belediyelerin durumu ile Kemal Kiliçdaroglu’nun SSK Genel Müdürü iken yapilanlari sinevizyon gösterimi ile alandakilere izlettikten sonra su açiklamayi yapti:

"Ah benim İçelli kardeslerim. Yörüklerim, Arap kardeslerim, Kürt kardeslerim, iste bay bay Kemal bu. Bunlarin çapi da iste bu kadar. Önlerine 5 keçi verip Toroslar’a yollasaniz aksama hepsini kaybedip gelirler. Ellerine çapa verip tarlaya gönderseniz, aksama bir karis topragi havalandirmadan geri dönerler. Tablalarina iki kasa limon koyup çarsiya salsaniz, aksama hepsini de yerlere saçilmis olarak görürsünüz. Çünkü bunlar sadece nasipsiz degil, ayni zamanda beceriksiz. Biri basinda bulundugu kurumu batirir, SSK. Öteki kapisindan geçmedik parti birakmaz. Birisi teröristin kolundan ayrilmaz. Digerlerini zaten saymiyorum. Bu cümbüs ittifakina ülke teslim edilir mi? Onlar kaç ortak olduklarini artik bizim de sayamadigimiz masanin etrafinda siyasetçilik oynarken, biz sadece enerji alaninda ne yaptik biliyor musunuz? Karadeniz gazini ülkemize getirerek yüzlerce milyar dolarlik bir kaynagi milletimizin hizmetine sunduk. Evlerde kullanilan dogal gazin ilk ay tamamen, 1 yil boyunca da her ay 25 metreküpünü ücretsiz yaparak, ülkenin kaynaklarini milletimizin her ferdine bölüstürme sözümüzü yerine getirdik. Sonra ne yaptik? Terörden temizledigimiz Gabar’da ülkemizin en büyük petrol kaynagini bulduk. Yaklasik 80 milyar dolarlik bu kaynagi da milletimizin emrine verdik."

"Akkuyu’dan Çukurova’nin elektrigini karsilayacak elektrigi üretecegiz"

İçel’deki Akkuyu Nükleer Santrali tüm üniteleriyle devreye girdiginde, Çukurova’nin elektrik ihtiyacini karsilayacagini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Konya’da panelini de kendimizin ürettigi, ülkemizin en büyük günes enerjisi santralini kurduk. Tüm bunlarin sonunda ne olacak biliyor musunuz? Türkiye’nin cebinden yurt disina giden 100 milyar dolarlik enerji parasi artik milletimizin emrinde olacak. Hani Londra’daki tefecilerden ’borç para bulduk’ diyor ya. Bundan dolayi seviniyor ya. Iste onlarin hayal bile edemeyecegi bir kaynagi biz ülkemizin kendi imkanlariyla milletimize sunuyoruz. Bu para yatirim olarak, istihdam olarak, destek olarak sizin cebinize girecek. Simdiden bunun mekanizmalarini olusturmaya basladik. Biliyorsunuz seçim beyannamemizde ne var? Aile ve Gençlik Bankasi kurma sözümüz var. Bu bankanin finansmani, ülkenin kendi çikardigi petrol ve dogal gaz gelirlerinden saglanacak. Basbakanligim döneminde bir Norveç seyahatim oldu. Norveç baskaniyla, onlar petrolde çok zenginler. Dedi ki ’Biz bu rezervimizin yüzde 25’ni sadece gençlige ayiriyoruz, baska tür kullanilmaz.’ Simdi biz de iste buradan elde ettigimizin belli bir oranini, milletimizin temel tasi, ailenin ve gözümüzün nuru evlatlarimizin gelecegini ilgilendiren çalismalari, bu kaynakta destekleyecegiz. Mesela prim giderlerinin üçte birini bedelsiz karsilayarak ev hanimlarimizi emekli edecegiz. Gençlerimize egitimden istihdama, kendi isini kurmadan evlenmeye her alanda karsiliksiz destek verecegiz. Her haneden en az bir kisinin istihdamda olmasini temin edecegiz. Gelir tamamlayici aile destegi sistemiyle, hanelerimizin tamamina belli bir seviyenin üzerinde para girmesini saglayacagiz. Hali hazirdaki sosyal yardim ödemelerini bu çerçevede yeniden düzenleyecegiz" ifadelerini kullandi.

"İçel’e 21 yilda 98 milyar lira yatirim yaptik"

21 yildir eser ve hizmet siyaseti yaptiklarini belirten Erdogan, yapilan hizmetlerin özetini sinevizyon gösterimi ile alandakilere izletti. Ardindan yaptigi açiklamada Cumhurbaskani Erdogan sunlari kaydetti:

"Görüyorsunuz, anlat anlat bitmiyor. İçel’e son 21 bir yilda ne kadar kamu yatirim yaptik biliyor musunuz? 98 milyar lira kamu yatirimi yaptik. Bay bay Kemal, sen ne yaptin, senin belediye baskanin ne yapti? Egitimde 5 bin 963 adet yeni derslik insa ettik. Sehrimize ikinci devlet üniversitemizi kurduk. Gençlik ve sporda 13 bin 300 kisi kapasiteli yüksek ögrenim yurt binalari açtik. 62 spor tesisi insa ettik. Sosyal yardimlarda İçelli ihtiyaç sahibi vatandaslarimizi 12 milyar liralik kaynakla destekledik. Saglikta yaklasik 3 bin yatakli 17 yedi hastaneyle birlikte 49 saglik tesisi insa ettik. Sehir Hastanemizi İçel’e kazandirdik. Mezitli’ye de 150 yatakli devlet hastanesi yapiyoruz. Çevre ve sehircilikte TOKI vasitasiyla 5 bin 340 konut, simdi de ilk evimle 5 bin 100 konut daha insa edecek, ilk is yerimle 300 is yeri yapacak, ilk arsamla 7 bin altyapili arsa verecegiz. Sehrimizde riskli yapi olarak belirledigimiz 3 bin 195 bagimsiz bölümün dönüsümünü gerçeklestirdik. Ulastirmada 278 kilometreden devraldigimiz bölünmüs yol mesafesini, toplamda 567 kilometreye çikardik. Çalismalari etap etap süren İçel, Osmaniye, Gaziantep hizli tren hattini 2025 yilinda hizmete sunuyoruz. Enerjide ülkemizin iftihar projesi Akkuyu Nükleer Güç Santralimize geçtigimiz haftalarda ilk yakit çubuklarini getirdik. İçel, Akdeniz, Erdemli, Mezitli, Mut, Silifke, Tarsus, Toroslar ve Yenisehir’i dogal gaza kavusturduk. Önümüzdeki dönemde Anamur, Aydincik, Bozyazi ve Gülnar’i da dogalgazla bulusturacagiz."

"Türkiye Yüzyili hayalimizin önündeki son takoz olan koalisyonun hevesini kursaginda biraktiktan sonra, artik ülkemizin gelecegine daha bir güvenle bakacagiz"

"Eser ve hizmet konusunda kimse elimize su dökemez. Hiç kimse kusura bakmasin. Bu konuda rakip tanimiyoruz" diyen Erdogan, "21 yil boyunca bunu ortaya koyduk mu? İçel’e egitimde yaptiklarimiz, saglikta yaptiklarimiz, ulasimda yaptiklarimiz, dis politikada yaptiklarimiz bütünüyle, bütün attigimiz bu adimlar hepsi ortada. Bunlarin yaptigi bir sey var mi? Yillardir biz bu muhalefetle degil kendimizle yarisiyoruz. Insallah Türkiye Yüzyilini adim adim hayata geçirerek tüm bu emeklerin, gayretlerin, mücadelelerin karsiliginda alacagiz. Hamdolsun biz milletimize her seviyede hizmetimizi verdik. Eserlerimizi ortaya koyduk. Türkiye Yüzyili hayalimizin önündeki son takoz olan koalisyonun hevesini kursaginda biraktiktan sonra, artik ülkemizin gelecegine daha bir güvenle bakacagiz. Bayragi sizlere gönül huzuruyla devredene kadar bu yolu birlikte yürüyecegiz. Gençler, öyleyse 14 Mayis’ta tercihimizi dogrudan yana yapiyor muyuz? Sandiklari patlatiyor muyuz? Simdi yola çikarken biz bir sey söylemistik. Dedik ki, bizim dört temel diregimiz var. Egitim, saglik, adalet, emniyet ve buna neyi ilave ettik? Ulasimi, tarimi, enerjiyi, dis politika. Bu Kandil’dekilerin bayragi var mi? Bunlarin ezani var mi? Bunlarin kitabi var mi? Bütün bunlarla beraber kim simdi yaninda bunlarin? Bay bay Kemal. Düsünebiliyor musun? Hale bak. Bay bay Kemal Kandil’deki terörist basiyla beraber. Onun parlamentodaki uzantilariyla beraber. Biz ülkemizi bu teröristlere, bunlarin uzantilarina teslim edebilir miyiz? Az önce izlediniz. Neler söylediklerini duydunuz. Ve benim kardeslerim, benim Yörük’üm, benim Arap’im, benim Kürt’üm, affedersiniz bu imansiz, kitapsizlara bu ülkeyi teslim etmez."
Kaynak: İHA