Binali Yildirim'dan Burdur'a Tip Fakültesi Sözü

AK Parti Baskanvekili Binali Yildirim, Burdur’a tip fakültesi sözü vererek, seçimden sonra bu konunun çalismalarini bir an önce baslatilacagini söyledi.

Binali Yildirim'dan Burdur'a Tip Fakültesi Sözü
Seçim ziyaretleri çerçevesinde dün aksam Burdur’a gelen ve is adamlari ve STK temsilcileriyle bulusan AK Parti Baskanvekili Binali Yildirim, bugün de ögle yemeginde mermer fabrikasi çalisanlari ile bir araya geldi. Fabrikadaki programin ardindan Burdur Kültür Merkezi’nde halkla bulusan Binali Yildirim, “Güller, göller, gönüller diyari Burdur, bugün ayri güzel, ayri coskulu görünüyorsun” diyerek Burdur halkini selamladi.

"Belediye degisti, yüzüstü biraktilar"

Etkinligin yapildigi Kültür Merkezi’nin de kendileri tarafindan yapildigini hatirlatan Yildirim, "Burayi da biz yaptik. Bu güzel salonun yapimina biz basladik, belediye degisti yüzüstü biraktilar. Ama bizde yarim kalan is olmaz. Biz ipleri elimize alarak bunu da yaptik ve Burdurlularin hizmetine verdik. Hayirli ugurlu olsun” dedi.

14 Mayis seçimlerinde Burdur’dan tam destek bekledigini dile getiren Yildirim, "Bu seçimde 2 sandik var. Birinde cumhurbaskani digerinde vekiller. Cumhurbaskanligi seçiminde Burdur’dan rekor bekliyorum. Tabii cumhurbaskaninizi tek basina göndermek olur mu? Onun vekillerine de ihtiyaci var. O yüzden 3 adayimizi da destekliyoruz ve Ankara’ya gönderiyoruz" dedi.

Burdurlu bir vatandasin kendisini Bucak ilçesine daveti üzerine Binali Yildirim, "Bucak’a 15 Mayis’tan sonra salep içmeye gelecegim. Simdilik benden tüm Bucak’a selam söyleyin Bucak’ta kutlama yapmak için gelecegim” cevabini verdi.

Burdur-Isparta arasinda yapimi baslayan ve henüz tamamlanmayan Dostluk Yolu hakkinda konusan Yildirim, "Burdur-Isparta arasina Dostluk Yolu yapalim dedik. Iki ili birbiriyle daha çok kaynastiralim istedik. Gerçi zaten dostsunuz da ara sira birbiriniz arasinda rekabet oluyor” diyerek yolun bir an önce bitmesi için çalisacaklarini dile getirdi.

"Muazzam bir üniversite ama bir eksigini gördüm, O eksik de tip fakültesi"

Konusmasinin sonunda Burdur halkina müjde veren Yildirim, "Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi 36 bin ögrenciye ulasmis. Muazzam bir üniversite ama bir eksigini gördüm. O eksik de tip fakültesi. Bu kardesiniz ve milletvekili adaylarimizin seçimden sonraki ilk isleri bunu takip etmek ve tip fakültesini de MAKÜ’ye kazandirmak, Burdur’a kazandirmak olacak. Hayirli ugurlu olsun" diyerek Burdur’a tip fakültesi kazandiracaklarinin sözünü verdi.

Kültür Merkezi’ndeki programin ardindan Burdur’dan ayrilan Binali Yildirim Isparta’ya geçti.
Kaynak: İHA