Seç Market Bursa'da Esnafla Bulustu

Perakende sektöründe esnafi destekleyip güçlendiren is modeliyle öne çikan Seç Market, Bursa’da potansiyel is ortaklariyla bir araya geldi. Genel Müdür Altan Sekmen, toplantida geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bulusturan Seç Market is modelini, esnafa ve yerel ekonomiye sagladiklari katkiyi anlatti.

Seç Market Bursa'da Esnafla Bulustu
Seç Market, Bursa’da halihazirda kendi isletmesi olan veya bu alanda yatirim yapmak isteyen potansiyel is ortaklariyla bulustu. Toplantiya katilan Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, katilimcilarin sorularini yanitlayarak, Seç Market’in bugün Türkiye genelinde 2 bin 500’ü asan magaza sayisiyla sektöre kattigi degerle ilgili bilgi verdi. Sekmen, tüm Türkiye’de oldugu gibi Bursa’da da küçük esnafi rekabette güçlendirirken yerel ekonomiye de katki verme hedefiyle çalistiklarini ifade etti.

Sekmen, "Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market, esnafa ve müsterilerine sagladigi avantajlarla Türkiye genelindeki magaza sayisini hizla artirirken, ülke ekonomisine de katki sunuyor. Magaza sahipleri ve çalisanlariyla birlikte 5 bin kisiyi asan bir ekosisteme sahip olan Seç Market’in is ortaklari arasinda yüzde 10’u asan oranda kadin girisimci de bulunuyor. Ekseriya aile isletmesi olan Seç Marketlerde önemli sayida kadin da ailesiyle beraber çalisiyor veya istihdam ediliyor. Bu yönüyle Seç Market, kadin girisimciligi ve istihdamina da destek veriyor" dedi.

Seç Market is modelinde, Seç is ortaklarinin kendi isinin sahibi olmaya ve "mahalleden biri" kalmaya devam ettigini ifade eden Sekmen, "Bayi sahipleri ayni zamanda kurumsal bir yapinin parçasi oluyor. Magazalarini modern bir görünüme ve isleyise kavusturuyorlar. Is ortaklari Seç Market’in tedarik gücü sayesinde ürünlerini uygun fiyatlarla, hizli ve kolay bir sekilde temin ederek sektördeki rekabette önemli bir avantaj elde ediyor. Isterlerse raflarinda bulunduklari bölgenin yöresel ürünlerine de yer vererek yerel üreticilerin de ekonomik olarak güçlenmesine katki sunuyorlar. Kurumsal ve güvenilir bir kimlik, modern görünüm ve uygun fiyatlar müsteri memnuniyetinin de artmasini sagliyor. Is birligi çerçevesinde; Seç Market’e dönüsen esnafa magaza içi yerlesim ve raf dizilimi, dijital altyapi, sosyal medya iletisimi gibi alanlarda destek veriliyor; operasyon ve finans yönetimi gibi konularda danismanlik hizmetleri veriliyor" diye konustu.

Kaynak: İHA