MEGA Liseler Arasi Tiyatro Yarismasinda Final Heyecani

Konya’nin merkez Meram Ilçe Belediyesi tarafindan gerçeklestirilen ‘Liseler Arasi Tiyatro Yarismasi’nda final heyecani yasandi. Iki okulun yaristigi finalde Meram Fen Lisesi ögrencilerinin Necip Fazil Kisakürek’in “Reis Bey” isimli eserinden uyarladigi tiyatro oyunu izleyenlerden tam not aldi.

MEGA Liseler Arasi Tiyatro Yarismasinda Final Heyecani
Meram Belediyesi ve Meram Ilçe Milli Egitim Müdürlügü’nün birlikte yürüttügü MEGA (Meram Gelisim Akademisi) çerçevesinde düzenlenen MEGA Okullar Arasi Tiyatro Yarismasi’nin finali Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapildi. Programa Meram Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Koca, Meram Belediyesi Baskan Yardimcisi Ahmet Senyigit, okul müdürleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Ögrencilerin, güzel sanatlar alanindaki yetenek ve becerilerini arttirmak, serbest zamanlarini degerlendirmek ve okul-çevre arasindaki baglarini saglamlastirma düsüncesiyle düzenlenen MEGA Okullar Arasi Tiyatro Yarismasi’na Meram’daki liselerin hazirlik, 9, 10, 11. siniflarindan ögrenciler katilim sagladi. Finale kalmaya hak kazanan Meram Fen Lisesi ve Meram Alparslan Anadolu Lisesi ögrencileri yeteneklerini sergiledi. Necip Fazil Kisakürek’e ait eserlerin referans alindigi oyunlarin gösterimi sonrasinda jüri ödül alan okul ve ögrencileri açikladi.

Meram Fen Lisesi, sahneye koydugu Necip Fazil Kisakürek’e ait “Reis Bey” oyunuyla yarismanin birincisi olurken, Alparslan Anadolu Lisesi ikinci oldu.

“Çocuklarimiz MEGA ile yeteneklerini kesfediyor”

Meram Belediyesi Baskan Yardimcisi Ahmet Senyigit yarismada yer alan okullarin ögrenci, ögretmen ve idarecilerini tebrik ederek, “Meram Belediyesi olarak Meram Ilçe Milli Egitim Müdürlügümüz ile birlikte MEGA çatisi altinda Meram’da okuyan ögrencilerimiz için farkli çalismalar yapiyoruz. Bugün de Liseler Arasi Tiyatro Yarismasi’nda sizlerle birlikte olduk. Çok güzel bir sekilde hazirlanan bu iki oyunu da izleme firsati bulduk. Büyük bir mutluluk ve heyecanla bu güzel tiyatro oyunlarini takip ettik. Gördük ki MEGA sayesinde çocuklarimiz sanattan spora her dalda yeteneklerini de ortaya koyuyor. Ben her iki okulumuzun ögretmen ve ögrencilerini tebrik ediyor, basarilar diliyorum.” dedi.



“Belediyemizle birlikte çalismaktan gurur duyuyoruz”

Meram Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Koca da derece alan ögrenci ve ögretmenleri tebrik etti. Koca, “Meram Belediyemiz ile birlikte MEGA çerçevesinde her yas grubuna, sinifa ve okul türüne göre akademik, sportif, sosyal, kültürel alanlarda farkli faaliyetler düzenliyoruz. Belediyelerimizle birlikte çalismaktan gurur duyuyoruz. Belediyelerimizin okullarimiza, egitim hayatina yaptigi katkilar için çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Baskan Yardimcisi Senyigit ve Ilçe Milli Egitim Müdürü Koca, derece alan ögrencilere ödüllerini verdi.
Kaynak: İHA