Yüksekova'da Zirai Mücadelede Dron Dönemi

Hakkari’nin Yüksekova Tarim ve Orman Müdürlügünün "Genç Tarim Girisimcileri ile Tarim Teknolojilerinin Etkin Kullanimi" projesi çerçevesinde personellere dron egitimi verildi.

Yüksekova'da Zirai Mücadelede Dron Dönemi
Yüksekova Tarim ve Orman Müdürlügünün bahçesinde 30 personele verilen egitimde, dronun özellikleri ve uçurulma sekli ile ilgili uygulamali bilgiler verildi.

Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yigit, Dogu Anadolu Kalkinma Ajansina ‘Tarimda Dijitallesme’ adi altinda bir proje sunduklarini ve projenin kabul edildigini belirterek, “Projenin maliyeti yaklasik 60 bin lira. Bu proje sayesinde 30 arkadasimiz egitim alacak. 4 günlük egitim sonunda hem sertifika hem de dron ehliyeti verilecek. Arkadaslarimizin çok isine yarayacak. Bu projemizin amaci, ülkenin tarim ekonomisini gelistirmek, genç istihdami saglamak. Ilçede zirai mücadelede, bitki sagliginda ve özellikle arazi ölçümlerinde çok isimize yarayacak. Yüksekova’da her zaman çekirgelerle mücadelede sikinti yasiyorduk. Bu projeden sonra dron ile zirai mücadelemiz basarili geçecektir” dedi.

Kaynak: İHA