Il Milli Egitim Müdürü Savasçi'dan LGS'e Girecek Ögrencilere Tavsiyeler

4 Haziran Pazar günü yapilacak LGS (Liselere Geçis Sistemi) sinavi öncesinde Sakarya Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, video konferans yöntemiyle ögrencilerle bir araya geldi.

Il Milli Egitim Müdürü Savasçi'dan LGS'e Girecek Ögrencilere Tavsiyeler
Sakarya 16 ilçede 257 ortaokuldan 13 bin 995 ögrencinin katilacagi LGS sinavinin heyecanini yasayan ögrencilerle bulusan Müdür Ebubekir Savasçi, il genelinde 908 salonda gerçeklesecek sinav öncesi ögrencilere basarilar diledi, önemli tavsiyelerde bulundu. Ögrencilerle sinav hazirliklari ve hedefleri üzerine sohbet eden Müdür Savasçi, 8. sinifin basindan itibaren basariyi yakalamak için büyük fedakarliklar yapan ögrencilerin emeklerinin karsiligini alacaklarina inandigini belirtti.

Basarinin bir kez elde edildikten sonra kolay kolay vazgeçilemeyecek kadar güzel bir duygu olduguna deginen Savasçi, “Sevgili Gençler; LGS’ye artik sayili günler kaldi. Egitim hayatiniza yön verecek, önemli bir sinava gireceksiniz. Uzun süredir hazirlandiginiz bu sinavi en güzel sekilde geçebilmek için çok çalistiniz, artik kendinize güvenmek ve emeklerinizin karsiligini alma zamanidir. Egitim-ögretim sürecinde basariyi yakalamak için pek çok fedakarlik yaptiniz. Tüm bu çabalarinizi ve fedakarliklarinizi görüyor, sizleri yürekten alkisliyoruz. Basari bir kez elde edildikten sonra kolay kolay vazgeçilemeyecek kadar güzel bir duygudur. Ancak basari kelimesinin anlami herkes için farklidir. Bazilarinizin müzik yetenegi ve ilgisi, bazilarinizin sayisal alandaki yetenekleri ve ilgileri, bazilarinizin spor yetenegi ve ilgisi ön plandadir. Dolayisiyla biriniz için güzel sanatlar alaninda egitim görmek güzel islere imza atmak basari iken bir digeriniz için fen alaninda egitim almak ve çalismak basari kelimesinin karsiligidir. Hepiniz dünyaya birbirinizden çok farkli ve baska biriyle kiyaslanamayacak kadar özel, benzersiz olarak geldiniz. Sizi ‘siz’ oldugunuz için seviyor ve deger veriyoruz” dedi.



“Bizler, siz mutluysaniz mutluyuz”

Sinavlarin asil hedefe ulasmada sadece birer firsat oldugunu söyleyen Ebubekir Savasçi, “Basarilariniz elbette ailenizi, ögretmenlerinizi ve bizi gururlandiracak ve sevindirecektir. Çünkü bizler siz mutluysaniz mutluyuz. Sunu unutmayin ki sinavlar asil hedefinize ulasmada sadece birer firsattir ve bu firsatlarin bir sekilde telafisi her zaman vardir. Ancak bu noktada sizlere Nobel Kimya ödülü alan Aziz Sancar’in Nobel konusmasindan bahsetmek isterim. Bir konusmasinda on sekiz saat ders çalistigindan bahseder. Bu kadar yogun nasil çalisabilir diye soruyor insan kendi kendine. Cevap yine Aziz Sancar’dan geliyor: ‘Çalismak vatan, millet, namus borcudur.’ Kiymetli gençler, bu ülkenin size çok ihtiyaci var. Size güvenimiz tam. Basari bir anlik degildir, süreklilik ister. Hedef belirlemek ve bu hedef için gerekirse her gün on sekiz saat masadan kalkmamayi gerektirir. Biz çalismayi ibadet sayan bir medeniyete aitiz. Ortak degerlerimizin birlik suuru ile aklin ve bilimin aydinlatici ufku sizi hedefinize ulastiracaktir. Devletimiz tüm kurum, kurulus ve kaynaklariyla hayatlarinizin her aninda bilgi, beceri ve egilimleri dogrultusunda azim, sabir, çalisma ve basari hikâyesi yazdiracak sayisiz firsatlar sunmaktadir ve sunmaya devam edecektir. Içinde bulundugumuz egitim ögretim yilinda 153 milyon ücretsiz ders kitabi, 190 milyon yardimci kaynak yaninda Nisan ayinda 8. sinif ögrencileri için ayrica 3 kitaplik set olarak toplam 36 çesit kitaptan olusan yardimci kaynak sizlere ücretsiz olarak ulastirildi” diye konustu.



“16 ilçemizde ögrenim gören 8. siniflara ulasmanin gururunu yasadik”

Sehrin 16 ilçesinde ögrenim gören tüm 8. sinif ögrencilerine ulasmanin ve egitimde firsat esitligini güçlendirmeye yönelik Bakanligin hamlelerinden birini daha hayata geçirmenin gururunu yasadiklarini aktaran Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Savasçi, “Egitimde sosyal destegi, çagin ve teknolojinin tüm imkanlari ile güçlendirerek gelecegimizin mimarlari sizlere ilgi ve yeteneklerinizi kesfetme firsati sunmak, sizleri en iyi sekilde yönlendirmek ve kendinizi gelistirmeniz için gerekli destegi vererek her birinize egitimde firsat esitliginin tüm kapilarini açmak en büyük gayemizdir. Bu amaçla Nitelikli Egitim Hareketi Izleme ve Rehberlik adini verdigimiz NEHIR Projemizle sene boyunca sizlere ve 12. sinif ögrencilerimize izleme sinavlari uyguladik ve ertesi gün her bir ögrencimize özel sinav analizlerini yayinlayarak sizlerin sistem üzerinden eksik oldugunuz konulari tespit etmenizi sagladik. Sizlere tanimlanan sifre ile kolayca ulasabildiginiz NEHIR’in özel yazilim ve bilisim sistemi ile kendinizi ve ilimizdeki tüm 8. sinif akranlariniz arasindaki gelisiminizi takip edebilme imkaniniz oldu. Dijitallesmenin tüm imkanlarini kullandigimiz NEHIR projemiz sayesinde Sakarya’mizin 16 ilçesinde ögrenim gören tüm 8. sinif ögrencilerimize ulasmanin ve Bakanligimizin ve bizlerin bir numarali önceligi olan egitimde firsat esitligini güçlendirmeye yönelik hamlelerden birini daha hayata geçirmenin gururunu yasadik. NEHIR projesi ile hedeflediginiz yolda basariniz için oldugu kadar heyecaniniz, süreç yönetimi ve motivasyonunuz, rekabet gücünüz gibi birçok kritik konuda yaninizda olduk” seklinde konustu.



“Emeklerinizin karsiligini alacaginiza yürekten inaniyorum”

Ögrencilere LGS sinavinda basarilar dileyen Savasçi, “Ögretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizin gayemize ortak olarak kazanim ve sinav analizlerine ve sinav sonuç raporlarina yayimlandigi anda ulasma hassasiyeti bizler için çok degerli. Sizlerle ayni anda, heyecanla sonuçlar açiklanir açiklanmaz sistemi kontrol eden ögretmenlerimize gönülden tesekkür ediyorum. Okul yönetimi olarak siz evlatlarimizin basarilarini sizlerle ayni hizla ve hevesle takip eden okul yönetimlerimize de tesekkür ediyorum. Gelecegimizi insa etmede bizlerden çok daha büyük atilimlar yapmanizi gururla izliyor olabilmek adina; alaninda uzman ögretmenlerimiz ve okul yöneticilerimizle birlikte bundan sonra da sanat, spor, bilim ve teknoloji alaninda yürüttügümüz projelerle yaninizda olmaya devam edecegiz. Sinava büyük bir azim ve özveriyle hazirlanan siz kiymetli yavrularimizin ve her zaman destekleriyle yaninizda olan velilerimizin, emekleriyle sizleri bir üst ögretime ugurlayan kiymetli meslektaslarimin sinav heyecanini paylasiyor, emeklerinizin karsiligini alacaginiza ve basarili olacaginiza yürekten inaniyorum. Bu duygu ve düsüncelerle basta siz kiymetli ögrencilerimizi yetistiren tüm ögretmenlerimize ve ailelerinize tesekkür ediyorum. LGS sinavinda basarilar diliyor, sinav sonuçlarinin size, ailenize, sevdiklerinize ve ilimize hayirli olmasini temenni ederken sinavlarda görev alacak yönetici ve ögretmenlerimize de kolayliklar ve muvaffakiyetler diliyorum” ifadelerini kullandi.

Ögrencilere, psikolojik danismanlar tarafindan seminerler verildi

Ayrica Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, Milli Egitim Bakanligi tarafindan tamamen ücretsiz sekilde verilen Destekleme ve Yetistirme Kurslarinin ögrencilere sinava hazirlikta büyük katki sagladigini, sorumlu oldugu konularin azalmasiyla da ögrencilerin sinava daha iyi hazirlanmalarina imkan saglandigini söyledi.

Savasçi, Sakarya Valiligi himayesinde Il Millî Egitim Müdürlügünce psikolojik danismanlar tarafindan ögrencilere “Kaygiyla Bas Etme, Stres ve Zaman Yönetimi, Sinav Öncesi Motivasyon” konularinda seminerler verildigini ifade etti.

Kaynak: İHA