Zelenskiy Açiklamasi 'Putin'e Veya Moskova'ya Saldirmiyoruz, Bunun Için Yeterli Silahimiz Yok'

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Rusya’nin Kremlin Sarayi’na düzenlenen IHA saldirisinin arkasinda Ukrayna’nin oldugu yönündeki iddialarini reddederek, “Putin’e veya Moskova’ya saldirmiyoruz. Bunun için yeterli silahimiz yok" dedi.

Zelenskiy Açiklamasi 'Putin'e Veya Moskova'ya Saldirmiyoruz, Bunun Için Yeterli Silahimiz Yok'
Finlandiya’nin baskenti Helsinki’de düzenlenen Nordik-Ukrayna Zirvesi’nin ardindan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Isveç Basbakani Ulf Kristersson, Norveç Basbakani Jonas Gahr Store, Danimarka Basbakani Mette Frederiksen ve Izlanda Basbakani Katrin Jakobsdottir ortak basin toplantisi düzenledi.

Zelenskiy yaptigi açiklamada, Rusya’nin Kremlin Sarayi’na düzenlenen IHA saldirisinin arkasinda Ukrayna’nin oldugu yönündeki iddialarini reddederek, "Putin’e saldirmadik. Topraklarimizda savasiyoruz, köylerimizi ve sehirlerimizi savunuyoruz. Putin’e veya Moskova’ya saldirmiyoruz. Bunun için yeterli silahimiz yok" dedi.

Moskova’nin neden Ukrayna’yi saldiridan sorumlu tuttuguna dair gelen soruya cevap veren Zelenskiy, Rusya’nin Ukrayna’da zafer kazanamadigini, Putin’in artik halki motive edemedigini ve ordusunu bir hiç ugruna ölüme gönderemedigi cevabini verdi.

Rusya, Ukrayna’yi suçlamisti

Kremlin Basin Servisi tarafindan yapilan açiklamada, "Kiev rejimi gece saatlerinde Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Kremlin Sarayi’ndaki konutuna insansiz hava araçlariyla saldiri girisiminde bulundu” ifadeleri kullanilmis, saldirinin gece saatlerinde 2 IHA ile düzenlendigi ve IHA’larin etkisiz hale getirildigi duyurulmustu. Açiklamada, saldiri "Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’e yönelik suikast girisimi" ve "planli bir terör saldirisi" olarak nitelendirilmisti.
Kaynak: İHA