Nilüfer Belediyesi Deprem Parki Yapacak

Nilüfer Belediyesi, deprem farkindaligini olusturmak ve örnek toplanma alanlari tasarlamak hedefiyle Ihsaniye ve 23 Nisan mahallelerinde “Deprem Parki” yapacak. 4 farkli noktada toplam 26 bin 300 metrekarelik alanda yapilacak projenin nitelikleri, Nilüfer Tasarim Atölyesi’nde ele alindi.

Nilüfer Belediyesi Deprem Parki Yapacak
Nilüfer’in gelecegini, Nilüferlilerle birlikte tasarlamak için 2023 yilini “Ikinci Yüzyil için Tasarim” yili ilan eden Nilüfer Belediyesi, bu çerçevede çalismalarini yogunlastirdi. Projelerin kuluçka merkezi olan Halk Evi binasindaki Nilüfer Tasarim Atölyesi’nde, Nilüferliler’in de katilimiyla yenilikçi ve üretken yöntemlerle hem Nilüfer’in gelecegi tasarlaniyor hem de sorunlarin çözümünde ortak hareket ediliyor. Nilüfer Tasarim Atölyesi’nde sehir plancisi Faruk Göksu danismanliginda yürütülen çalismalardan biri de, Nilüfer’de deprem farkindaligini olusturmak ve örnek toplanma alanlarini tasarlamak üzere yapilacak olan “Deprem Parki” projesi. Ihsaniye Mahallesi’nde bulunan Ugur Inan Çocuk Parki ile Baris Parki ve 23 Nisan Mahallesi’nde yer alan 5 bin 500 metrekare ile 11 bin metrekarelik alanlarda yapilmasi planlanan Deprem Parki projesi için, farkli disiplinlerden katilimcilar Nilüfer Tasarim Atölyesi’nde projenin detaylarini konusmak için bir araya geldi. Mimar, peyzaj mimari, sehir plancisi, görsel tasarimcilar ile diger tasarim disiplinlerinden katilimcilarin yer aldigi toplantida, dört ayri noktada toplam 26 bin 300 metrekarelik alanda yapilmasi planlanan Deprem Parki projesinin ilkeleri ve beklentileri ele alindi.

Proje ekiplerinin belirlendigi toplantida, muhtemel bir deprem sonrasinda Nilüferlilerin karsilasabilecegi olumsuzluklara aninda yanit verebilmek için deprem parklarinda olmasi gerekenler masaya yatirildi.

Çalismanin ikinci etabinda deprem parklari civarinda ikamet eden vatandaslarla bir araya geleceklerini belirten Tasarim Yili danismani Faruk Göksu, “Özellikle muhtarlarin, site yöneticilerinin, çocuklarin ve Mahalle Komitelerinin bu sürece katilmalari çok önemli. Beklentiler ve ilkeler birlikte belirlenecek, kararlar ortak sekilde alinacak. Bölge sakinlerinin bu projeyi sahiplenmesi çok önemli. Nilüfer Tasarim Atölyesi olarak görevimiz, sorunlari birlikte tespit edip, çözümleri birlikte tasarlamak” diye konustu.

Kaynak: İHA