Dünyanin Ilk Silahli Insansiz Hava Araci Izmir'de, TCG Anadolu Izmir Limaninda Havadan Görüntülendi

Dünyanin ilk silahli insansiz hava araci (SIHA) gemisi TCG Anadolu, Izmir limanina demir atti. TCG Anadolu’nun Izmir Körfez’inden geçtigi anlar drone ile görüntülendi.

Dünyanin Ilk Silahli Insansiz Hava Araci Izmir'de, TCG Anadolu Izmir Limaninda Havadan Görüntülendi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimiyla Tuzla’da düzenlenen törenle Deniz Kuvvetleri Komutanligina teslim edilen TCG Anadolu, 17- 23 Nisan tarihleri arasi Istanbul Sarayburnu’na yanasarak vatandaslarin ziyaretine açildi. 24 Mayis’ta Istanbul Bogazi’ndan geçerek vatandaslari selamlayan TCG Anadolu, tekrardan Sarayburnu’na demir atmisti. 140 binden fazla vatandasin ziyaret ettigi, dünyanin ilk silahli insansiz hava araci (SIHA) gemisi TCG Anadolu, Istanbul liman ziyaretini tamamladiktan sonra dün Izmir’e gelmek için yola çikti.

Türkiye’nin en büyük askeri gemisi Izmir’e demir atti

Istanbul’dan yola çikan TCG Anadolu, dün saat 19.15 siralarinda Çanakkale Sehitler Abidesini selamladi. Ardindan Ege Denizine dogru yolculugunu sürdüren Türkiye’nin en büyük askeri gemisi, sabah saat 06.40 siralarinda Izmir Körfezine giris yapti. TCG Anadolu, Izmir’e giris yaptigi sirada körfez gemi trafigine kapatildi. Devasa geminin geçisi sirasinda 6 römorkör ve sahil güvenlik botlarinin gemiye eslik ettigi görüldü.

Izmir limanina demir atan geminin körfezden geçisi de drone ile görüntülendi.

Dünyanin ilk insansiz hava araci TCG Anadolu

230 metre uzunluk, 32 metre genislik ve 9 bin 200 metrekare büyüklüge sahip. Uçus güvertesinin yer aldigi gemiye ayni anda 6 helikopter inis ve kalkis yaparken, SIHA’lar da konuslanabiliyor. 1200 askeri personelin bulundugu TCG Anadolu’da, 30 yatakli hastane ve 2 ameliyathane yer aliyor. TCG Anadolu, amfibi harekat ve hava harekati basta olmak üzere insani yardim ve kontrol gemisi görevlerinde de kullanilabilecek. 27 bin 500 ton deplasmani ile Türk donanmasinin en büyük savas gemisi olma özelligine sahip gemide 11 güverte, 6 stoplu uçus platformu, hangar, hafif ve agir güvertelerine 4 mekanize çikarma gemisi konuslanabilecek havuz bulunuyor. Askeri gemi, agir ve hafif araç güvertelerinde 13 tank, 27 zirhli amfibi hücum araci (ZAHA), 6 zirhli personel tasiyici (ZPT), 15 römork ve 33 muhtelif araç tasiyabilme özelligine sahip. TCG Anadolu, gemi yakit ikmali yapmaksizin Türkiye’den Japonya’ya ya da Avusturalya’ya intikal edebiliyor.

Vatandaslarin ziyaretine açilacak

Izmir limanina demirleyen dünyanin ilk silahli insansiz hava araci (SIHA) gemisi TCG Anadolu, bugün saat 12.00’de vatandaslarin ziyaretine açilacak.
Kaynak: İHA