ZONSIAD'in Baslattigi Eve Dönüs Projesine 2 Adet Tekstil Atölyesi Destek Verdi

Zonguldak’ta is adami Nejdet Tiskaoglu’nun yönetim kurulu baskani oldugu Zonguldak Sanayici ve Isadamlari Derneginin (ZONSIAD) baslatmis oldugu Eve Dönüs Projesi’ne, Zonguldak’in Çaycuma ilçesine bagli Karapinar beldesinde açilmis olan Pinar Tekstil ve Barco Tekstil destek olarak, kendi memleketleri olan Zonguldak’in Çaycuma ilçesine üretim firmalarini kurdu.

ZONSIAD'in Baslattigi Eve Dönüs Projesine 2 Adet Tekstil Atölyesi Destek Verdi
Tekstil firmasinda en alt kademeden baslayarak üretim müdürlügüne terfi olan Mevlut Kuru, 2003 yilinda ise basladigi firmanin üretim müdürlügüne kadar yükselerek Eve Dönüs Projesi’yle is yerlerini Çaycuma’ya tasidiklarini anlatti. ZONSIAD Baskani Nejdet Tiskaoglu ve yönetim kurulu üyelerine tesekkür ederek Eve Dönüs Projesi’nin önemine dikkat çeken Kuru, "2003 yilinda Istanbul’da tekstil firmasinin en alt kademesinde ise basladim ve uzun zamandir çalistigim firmada su anda üretim müdürü olarak görev yapmaktayim. Buradaki amacimiz Zonguldak ve Çaycuma’ya faydali bir gelecek saglamak. Bu proje önce Zonguldak daha sonra Çaycuma’ya büyük bir hizmet sagladi. Bu projeyi baslatan ZONSIAD Genel Baskani Nejdet Tiskaoglu Beyefendi’ye tesekkür etmek istiyorum. Bizler de Çaycuma ilçemize ve bölgemize nasil hizmet edebiliriz diye düsünürken Ayhan Kiliç Beyfendi ile tanistim. Kendisi de Eve Dönüs Projesi’ni desteklemek için pandemi döneminde destek vererek su anda 70 personel ile hizmet vermektedir. Bu sayi Barco Tekstil ile beraber daha çok insana faydali olabilmek için artacaktir" dedi.

Pinar Tekstil Yönetim Kurulu Baskani Ayhan Kiliç da, "Üretime 10 kisi ile baslayip Eve Dönüs Projesi’ne destek vermek için is istihdam olusturduk. Ben Kastamonu Tosya ilçesinde dogdum. Iki buçuk sene önce Istanbul’dan firmamizi buraya getirdik. Daha iyi bir hizmet verebilmek için burada bulunuyoruz. Eve Dönüs Projesi’ne destek olabilmek için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Bölgedeki önemli projelerden biri olan Eve Dönüs Projesi’ni anlatan ZONSIAD Genel Baskani Tiskaoglu, "Bölgemizde önemli bir proje kampanyasi baslattik. Buradaki hemsehrilerimiz için önemli ve faydali olan bir projedir. Bu projeye katilarak destek veren ve is istihdam olusturan herkesten Allah razi olsun. Eve dönüs projesinin çok kiymetli oldugunu her yerde dile getiriyoruz. Depremden sonra daha çok anlamli bir hale geldi. Bizim de baslatmis oldugumuz Eve Dönüs Projesi’ne destek veren bildigimiz veya bilmedigimiz çok firma var. Eve Dönüs Projesi’ni daha önemli bir halka haline ve daha çok büyütmek için bölgemizde insanlara daha fazla is imkani sunmak için mücadele etmeye devam edecegiz. Ben buradan tüm sanayici is insanlara çagrida bulunuyorum. Bu projeyi destekleyerek bu bölgeye yatirim yapsinlar, biz onlari destekliyoruz. Biz bu bölgeye sanayi siteleri yapmak için organize sanayi bölgeleri olusturmak için mücadelemizden vazgeçmeyecegiz. Ben buradan projeyi destekleyen herkese tesekkür ediyorum" ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA