YÖK Baskani Özvar, Çankiri'da Üniversite Ögrencilerinin Mezuniyet Heyecanina Ortak Oldu

Çankiri Karatekin Üniversitesi Dis Hekimligi Fakültesi Agiz ve Dis Sagligi Merkezi’nin açilisina katilan Yüksekögretim Kurulu Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, dis muayenesi oldu.

YÖK Baskani Özvar, Çankiri'da Üniversite Ögrencilerinin Mezuniyet Heyecanina Ortak Oldu
Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar, Çankiri Karatekin Üniversitesi’nde düzenlenen mezuniyet törenine katildi.

Uluyazi Kampüsü Spor Salonu’nda düzenlenen törende Özvar ve Çankiri Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi ögrencileri tebrik etti.

Törende konusan Özvar, ögrenciler, ailelerini ve akademisyenleri tebrik ederek, "Üniversite mezuniyeti ister lisans, ister ön lisans olsun hiçbir yetkinligi, hiçbir sifati diploma ile size vermez. Keramet diplomada degil. Eger keramet olacaksa o sizin gayretlerinizle olacak. Mezun olduktan sonra örnegin hiç kimse size ’mimar’, ’mühendis’, ’iktisatçi’ demeyecek. Eger bu meslegi adam akilli yapar, çalisir, sabirla gayret ederseniz bu meslegin sifatini elde etme hakki kazanacaksiniz. Dolayisiyla hiçbir mezuniyet size herhangi bir sifati otomatik olarak vermez. Bu tavsiyeyi ailelere de yönelik söylemek istiyorum. Mezuniyet, evlatlariniza herhangi bir sifati otomatik olarak kazandirmaz. Ancak bu meseleyi sabirla, gayretle yaptikça olur. Bunun yolu budur. Bu vesile ile ögrencilerimizin en güzel sekilde mesleklerini icra etmelerini diliyorum” dedi.

Törende konusan Rektör Çiftçi ise ögrencileri tebrik ederek bundan sonraki yasamlari için basari dileklerinde bulundu. Konusmalarin ardindan ögrenciler kep atti. Özvar ve Rektör Çiftçi, ögrencilere mezuniyet belgelerini takdim ederek hatira fotografi çektirdi.
Kaynak: İHA